Få mere sexlyst ved at vælge lysten til
Kærlighed og sex

Sexologen: Sådan får du mere sexlyst

12. marts 2015
webversioneret af redaktionen
foto: Pantherstock og
Ny forskning viser, at det ikke nødvendigvis er det spontane seksuelle drive, der er det eneste rigtige - tværtimod kan sexlivet blive bedre af, at vi bevidst vælger sexlysten til

Få mere sexlyst

Forestil dig at vågne op en morgen, vende dig om og sige til kæresten ”Godmorgen. Jeg vil gerne være seksuel i dag!”. Nej? Det kan måske virke lidt kunstigt, men ikke desto mindre kan det være vejen frem, hvis du ikke føler, at dit sexliv fungerer helt, som du gerne vil have. Det fortæller Annamaria Giraldi, der er nyudnævnt professor i klinisk sexologi ved Københavns Universitet og dermed den første kvindelige professor i sexologi i Danmark, til FEMINA.

Læs også: Boost din sexlyst

7 former for orgasme du kan opnå (hvis du øver dig!)

- Det, vi ofte arbejder med herinde på Sexologisk Klinik, er forskelle i lyst, og hvordan man bedst kan møde hinanden. Går han hele tiden og siger, at han har lyst, så hun slet ikke får tid til at mærke sin egen lyst? Er han for pågående, og kunne hun måske komme mere på banen, hvis han trak sig lidt? Det kan sagtens være sådan noget, der er på spil, siger Annamaria Giraldi.

- Den forskel, man typisk beskriver, der er på mænd og kvinder, er den spontane lyst til sex, det dér drive, som for mænd tit er større. Hvor det for kvinder handler mere om en sammenhæng: Hvis de synes, der er noget, der ikke fungerer i parforholdet, så ryger lysten også tit. Man kan vælge at arbejde med de ting, men man kan også bevidst vælge at have lyst til sex – for lysten kommer ofte, når man går i gang, siger hun.

Yes! - du kan godt træne dig op til lynorgasmer

Vælg det til bevidst

For mange kvinder handler det ikke om spontan lyst, men også om alt det gode, der kommer ud af sex: Hyggen, det intime samvær. Og det er lige så plausibelt og godt som den spontane sex, siger Annamaria Giraldi:

- Men vi har bare fået den opfattelse af, at sex skal være sådan noget, der opstår spontant. Det behøver det overhovedet ikke være. Man kan sagtens vælge at sige: ”Jeg vil gerne være seksuel i dag!”.

Disse ting kendetegner dit sexliv i 20’erne, 30’erne, 40’erne og 50’erne

Læs også