Kærlighed og sex
17. oktober 2014

Undersøgelse: Hver 3. kvinde synes ikke, deres mand er sexet

2.007 kvinder har deltaget i FEMINA og YouGovs store sexundersøgelse, der sætter danske kvinders sexliv under lup. Og det første resultat er overraskende: Hver tredje af os synes ikke, vores partner er sexet
Af: af Tine Bendixen, versioneret af Charlotte Hallbæck
https://imgix.femina.dk/media/article/1442_sexundersoegelse_sexet.jpg

Foto: Pantherstock

Er du æggende, seksuelt tiltrækkende, sexet? Og ham, der vågner ved siden af dig om morgenen, hvis du altså ikke lige er single, passer definitionen på ham? Er han sexet?

Nej, viser vores store sexundersøgelse, som vi har foretaget i samarbejde med analysefirmaet YouGov. 2.0007 af jer har deltaget, og ét af resultaterne er altså, at over 37 % - mere end hver tredje kvinde mellem 30 og 65 år, som lever i et fast parforhold – mener ikke, at deres partner er sexet. Og faktisk er det hver fjerde kvinde mellem 30 og 39 år, der allerede på dette tidspunkt mener, at deres partner ikke er sexet. 36 % mellem 40 og 49 år, 41 % mellem 50 og 59 år og 47 % mellem 60 og 65 år har det på samme måde.

Tre små spørgsmål kan give et pejlemærke for, om du er sammen med den rigtige. Se dem her

”Så er vi to”

For kvinderne over 40 svarer betyder det dog mindre – de fleste svarer: ”Nej, men det gør ikke noget. Så er vi to”. 75 % af de kvinder, der har været sammen med partneren i op til fem år, mener, at vedkommende er sexet. Men 44 % af de kvinder, der har levet sammen med partneren i mere end 15 år, siger nej. Av!

En sjov detalje er, at 56 % af kvinderne med børn i husstanden mener, at deres partner er sexet. Og hvis børnene er mellem nul og to år, synes hele 69 %, at han er sexet. Faderskab er tiltrækkende…

Sexolog Jakob Olrik har et bud på, hvorfor så mange kvinder synes, mændenes sexappeal er dampet af:

- Der sker vel det, at han – eller måske hende selv – er havnet i konform-fælden. At gøre sig til for den anden er langt nede på listen. Øverst står karriere og rengøring. Det hele er slasket og ender i joggingbukser-parforhold, og så er han pludselig ikke særlig sexet. Når sandheden skal frem, har utrolig mange par et middelmådigt sexliv.

Når man kalder kvinder for det stærke køn, så er det sandt, siger Mikkel Munch-Fals

En kamp tabt på forhånd

Hvis man spørger Jakob Olrik om, hvad mændene kan gøre ved, at så mange koner og kærester opfatter dem som usexede, så er det en kamp, der er tabt på forhånd.

- Vi mænd tænker, at bare vi har en diller, der kan fungere, så er vi bare gudsbenådede, vi går ikke op i den ydre fremtoning. Så mange mænd ville bare grine og ikke tage det som et personlig angreb at få at vide, at partneren ikke syntes, han var sexet. Det ville nok være et hårdere slag for en kvinde at høre, at hendes mand ikke syntes, hun var sexet. Det ville være det samme som at slå op. Det ville en kvinde ikke kunne leve med. En mand kan. Han tænker: Nå, men vi har det da meget hyggeligt, siger Jakob Olrik.

Tilbage til gamle dage

Helle Hartz, der er redaktionschef på Tidens Kvinder har et bud på, hvad man(d) alligevel kan gøre. Hun efterlyser ”jagten”. I Sydeuropa er flirteniveauet f.eks. højt. Også mellem mænd og kvinder, der ikke længere kan kaldes unge. Herhjemme er kønsforskellene mere udviskede og optakten til sex muligvis uden de fineste erotiske mellemregninger.

- Mange mænd siger, de savner jagten lidt. Som det var i gamle dage. Og hvis manden fik lov at jage kvinden og give udtryk for, hvor dejlig han syntes, hun var, ville hun føle sig bekræftet og dermed måske ikke have så meget behov for at skulle bekræfte sig selv via skønhedsoperatiooner eller ved hele tiden at tænke på den næste slankekur, siger Helle Hartz.

Derfor forlader kvinder oftere et parforhold

Læs mere om:

Læs også