https://imgix.femina.dk/media/article/1437-mikkel-munch-fals.png
Kærlighed og sex

Mikkel Munch-Fals: Når man kalder kvinder for det stærke køn, er det sandt

11. september 2014
af Susse Wassmann, redigeret af webredaktionen
Foto: Petra Kleis
Kvinder må ikke dømme mænd for hårdt, for den hårde facade er netop bare en facade, mener tv-værten Mikkel Munch-Fals

Når man kalder kvinder for det stærke køn, så er det sandt. Sådan siger tv-vært og filminstruktør Mikkel Munch-Fals i et interview til FEMINA i denne uge, der handler om, hvorfor kvinder skal elske mænd.

- Når man kalder kvinder for det stærke køn, er det helt sandt. Angst og vrede gør mænd dygtige til at løfte meget tunge ting i meget kort tid eller smadre meget store ting på kort tid. Kvinders styrke gør dem derimod i stand til at løfte mindre tunge ting – meget længe. Kvinder er betydeligt stærkere på den lange bane, siger han.

LÆS OGSÅ: Ibi Støving er lige blevet gift med Simon Makienok. Læs, hvorfor det føltes så rigtigt for hende at sige ja

En skinger facade

Selv mener han, at den hårde facade, som mange mænd sætter op udadtil, ikke nødvendigvis er dækkende for, hvordan de er indadtil.

- Jeg vil gerne afsløre, at den følelsesmæssige hårdhed hos mænd er en fernis. En ofte ret skinger facade. De fleste mænd, jeg kender – mig selv inklusive – er i bund og grund rædselsslagne. Bange for at fejle, for at være ukampdygtige, for at blive syge, for at dø – og derfor drevet af lige dele angst og vrede, siger Mikkel Munch-Fals.

LÆS OGSÅ: ”Jeg tror aldrig, min kone har været i tvivl om, jeg elsker hende, siger Mikkel Beha Erichsen

Han mener ikke, det er hensigtsmæssigt, hvis kvinder prøver at ændre på deres partner. For så bliver de helt sikkert trætte af dem.

- Man skal ikke prøve at ændre nogen. Ikke hvis man er i et forhold, man ønsker at blive i. Mænd, som lader sig ændre og forme af kvinder, fremstår som regel en anelse latterlige og ynkværdige. Det synes kvinder også, når det kommer til stykket. Hvis det lykkes en kvinde at forme sin mand, er det næste hun gør, at lede efter en ny. Vi skal ikke forandre hinanden, men hellere bestræbe os på at forbedre hinanden.

Ude af vores egen kontrol

Hvorfor mænd elsker kvinder, har den 41-årige tv-vært også et bud på, og en del af det handler om noget meget basalt:

- Tja … Vi elsker jer vel først og fremmest, fordi vi har et fysisk iboende behov for at parre os med jer. Så meget som muligt. Og vi elsker jer, fordi det, som drager os til at gøre det, forbliver mystisk for os. Fordi det opleves som ude af vores egen kontrol. Som en separat og fremmed vilje, der er stærkere end os selv. Vi elsker – og forbander jer – for netop det. Og for de tricks I kan, som styrker vores parringstrang, så det grænser til – forbigår – det vanvittige, siger Mikkel Munch-Fals til FEMINA.

LÆS OGSÅ: Se listen med 50 lækre mænd – og hvorfor de kan få kvinder til at sukke dybt

Læs også