https://imgix.femina.dk/media/2ed6d6ac3e6345f482ba8a7c54a9066c.jpg
Kærlighed og sex

Sådan skal I kysse

14. januar 2012
af Juliane Olsen
Foto: All Over Press
Kys holder liv i dit parforhold, men mange forsømmer læbe-aktiviteterne og taber derfor gnisten

Er jeres kysse-seancer også blevet reduceret til et par spidse, tørre læber, der mødes flygtigt på vej ud af døren om morgenen? Så husk, at jeres gnist kan startes i munden. Kysset er nemlig på tilbagetogt hos de fleste par så snart parterne er blevet sikre på hinanden, og det er en stor ulempe for jeres forhold, ifølge ekspert.

- En af grundene er, at vi har et tidsmæssigt perspektiv på vores samvær, der gør, at vi er meget resultatorienterede, og vi glemmer at lege efterskole-elever. Vi skal være mere i den fase, der gør især kvinderne enormt liderlige, siger parterapeut Maj Wismann til Alive.dk.

Brug kysset konstruktivt
At bruge kysset har dermed også en stor fordel for mændene, der kan tænde kvinderne ved munden hurtigere end de kan andre steder på kroppen. Så længe de husker at gå forsigtigt til værks, så er der gevinst ved kasse et.

- Det skal være små, lette og blide kys, hvor man ikke stikker tungen helt ned i halsen. Læberne er nemlig ekstremt følsomme og skal faktisk behandles med respekt ligesom enhver anden erogen zone. Kør fingrene hen over læber eller lav bittesmå bid hele vejen rundt, siger Maj Wismann.

Sæt kyssetid af
Ifølge hende skal kodeordene, når vi kysser være "leg" og "drilleri". Som mand kan du nemlig drive din kvinde til vanvid ved at se, hvor længe du kan trække den, inden hun tigger dig om at blive penetreret. Det handler nemlig om at trykke på de knapper, der sætter skub i hendes underliv, ifølge parterapeuten.

- Beslut jer for, at i weekenden eller på næste fridag giver vi os tid til at kysse. Lidt er altid bedre end ingenting. Lav det som en overraskelse og se, hvad kysset gør ved os. Vi får pludselig oplevelsen af at være teenagere igen ind under huden, siger Maj Wismann.

Desuden er det vigtigt at have mundhygiejnen i orden, hvis du vil byde dine læber til din partner, ifølge hende. Det er nemlig ikke en selvfølge. Derfor er det vigtigt, at både mand og kvinde holder munden ren, går ofte til tandlæge, og at manden trimmer skægget inden læbe-møderne kan begynde.

Læs også