femina
Kærlighed og sex

Har du og din partner klare grænser for onlineflirt?

8. maj 2017
af Sara Skaarup
foto: Pantherstock
Nettet tilbyder en verden af lir. Både for nye, usikre og for etablerede forhold, der slumrer lidt, er fristelserne mange, og en del par mangler klare aftaler om, hvor grænsen for onlineflirt går, mener feminas sexolog Sara Skaarup.

Hvor går jeres grænse for onlineflirt?

Det er skønt at kunne kommunikere let og ubesværet både med kæresten og med alle andre, og internet og mobil gør både logistik og langdistanceforhold meget nemmere. Men med de sociale medier har der også sneget sig en latent trussel ind i vores hjem: Det er så let som ingenting at se porno, flirte eller endda køre en affære fra sin pc og sin mobil. Og hvem var det, der lige sendte en sms til ham? Hvorfor smiler han så smørret dér ved skærmen, og hvem skriver han med på chatten lige nu?

Er man jaloux anlagt, og har man eventuelt erfaringer med utroskab i bagagen, kan det være virkelig svært bare at slappe af og lade den anden leve sit liv på nettet uden indblanding. Nogle er nervøse og kunne selv aldrig finde på at flirte. Andre, som bliver jaloux, har samtidig selv én eller flere ting i spil: En eks, de stalker, en forhenværende sexpartner, der er svær at slippe, eller nogle spændende personer, de flirter med. It takes one to know one, som man siger.

LÆS OGSÅ: Flirt eller utroskab? Sådan redder I forholdet

Vi skal vælge tilliden

Klare linjer er en fordel her. Jeg er tilhænger af, at man aftaler et kodeks, som begge har lyst til at overholde. Jeg mener, at man skal have lov til at være privat – selv i et parforhold – og at det at stole på den anden er en del af det at elske, også selv om man skal arbejde med sig selv for at kunne det.

Vi kan ikke kontrollere den andens adfærd, det er umuligt. Vi bliver nødt til at vælge at have tillid. Og beslutte os for, hvor grænsen går i forhold til, hvad der er partnerens privatliv, som vi ikke blander os i. Mest konstruktivt er det at fokusere på, hvad du selv gerne vil sammen med ham, i stedet for på, hvad du ikke ønsker, han deler med andre. Groft sagt: Er han nærværende med dig og interesseret i dig, i det kvantum du ønsker det, så gør det måske knap så meget, han også lægger energi andre steder.

LÆS OGSÅ: Sexologen: Derfor misunder vi andre kvinder - og sådan kommer vi over det

Hvad enten du er i et nyt eller i et gammelt forhold: Hvis tankerne om, hvad din partner laver med andre, spøger, så byd op til en åbenhjertig snak. Måske har du selv – eller har haft – nogle kontakter, han ikke kender til. Er du klar til selv at gå til bekendelse? Start med selv at lægge kortene på bordet, og fortæl uden bebrejdelser om din usikkerhed på jeres grænser. Du kan også allerede på forhånd have tænkt over, hvor dine egne grænser går, så du har noget konkret af spille på bordet – hvordan ønsker vi egentlig at håndtere de bekendtskaber med andre, som det er muligt at dyrke online? Først når dén linje er lagt, er der reelt grund til at føle jalousi, hvis linjen overtrædes

Læs også