Kærlighed
Kærlighed og sex

Blogger og tvillingemor: Man må ikke gå fra hinanden de første fire år

28. marts 2017
af Louise Taarnhøj
foto: Camilla Stephan
Mette Marie Lei Lange og Jon Lange havde kendt hinanden i tre år, inden de fik tvillinger. Det er hårdt til tider, men parret er fast besluttet på, at det skal lykkes – så kærligheden bliver ofte plejet.

Kærlighedstema:

3 par fortæller om deres kærlighed - børnefamilien

Mette Marie har benene på Jons skød, og han holder hende kærligt om fødderne. De taler til hinanden om deres kærlighed, og de har ingen problemer med at være ærlige og se hinanden i øjnene.

– Jon er mit menneske, det er mit ansvar at rumme ham. Hvis Jon går rundt og har det dårligt på grund af noget i vores relation, så er det mit ansvar – den opgave har jeg, fordi vi er gift. Det bedste menneske, jeg nogensinde har mødt, har jeg fået lov at lave en familie med, og det er mit ansvar, at Jon får lov til at udvikle sig præcis, som han skal og vil, siger Mette Marie og kigger forelsket på Jon.

Parret mødte hinanden for seks år siden – Mette Marie havde set Jon i en film og syntes, han var den smukkeste mand, hun nogensinde havde set, men tænkte ikke, at det var en mulighed at møde ham. Da hun en dag skulle til Berlin for at interviewe Medina og havde dullet sig godt op for at matche popdronningen, så hun Jon i lufthavnen.

– Vi havde øjenkontakt, og han begyndte sådan at gå lidt frem og tilbage, hev lidt op i trøjen og kløede sig på maven, griner Mette Marie.

– Dér tænkte jeg, at han nok ikke var helt uinteresseret, så da jeg kom hjem, add’ede jeg ham på Facebook og skrev til ham.

– Jeg havde godt set dig i lufthavnen og tjekket dig megameget ud, men faktisk tænkte jeg, du var lidt uopnåelig – du var superlækker og virkede travl og vigtig, og pludselig var du væk, siger Jon, som dog inviterede hende i biografen for at se en skæv svensk dokumentarfilm.

– Jeg skulle lige teste hende lidt, for jeg er filmnørd, og da hun sagde ja, tænkte jeg, at hun enten var fantastisk eller syg i bolden, men allerede i biografen kunne jeg mærke, vi kunne lide hinanden, fortæller Jon, og Mette Marie tager over:

– Og da du kom hjem, skrev du til mig: ”Tak fordi du gav så meget af dig selv” – det synes jeg var ret modigt skrevet. Og meget lidt kostbart.

Parret blev kort herefter kærester og gift to år efter. Til næste år, hvor de har været gift i fem år, vil de holde en ny bryllupsfest – for at markere kærligheden. Det har de egentlig lyst til at gøre hvert femte år, for kærligheden og ægteskabet skal da fejres.

LÆS OGSÅ: Kan man bo med sin eks? Julie og Steffen kan!

Vi kan godt!

Da parret blev forældre til tvillinger for tre år siden, kom der nogle andre ting på spil.

– Flere blandt vores venner og familie var meget opsatte på, at jeg skulle have hjælp til alting, hvilket selvfølgelig var venligt ment, men til sidst satte jeg foden ned. Fandeme nej! Jeg har født de her børn, så selvfølgelig kan jeg tage mig af dem! siger Mette Marie med en bestemthed, der nærmest er karakteristisk, for der er stor vilje til at få tingene til at lykkes.

– Jeg har hørt mange sige, at man skal slukke for alt de første fire år, når man får tvillinger: Alt, hvad der bliver sagt, når man er træt og presset, må ikke betyde noget. Man må ikke gå fra hinanden, man skal bare holde snuden i sporet, for det kan være rigtig hårdt til tider. Jeg var her i efteråret ret meget alene med ungerne i fire måneder, fordi Jon optog en TV-serie på Fyn. Og vi var fast besluttet på, at det skulle lykkes. Og selv om Jon kan være meget væk, så har han også perioder, hvor han er meget hjemme – og han tager sig af alt det praktiske, jeg tror faktisk aldrig, jeg har tømt en skraldespand i det her hjem, smiler Mette Marie.

LÆS OGSÅ: Sammen i 30 år: Nogle gange skal man lukke røven og tage opvasken

Parforhold er arbejde – og et valg

Når Mette Marie og Jon får tingene til at glide i deres parforhold, handler det for dem i høj grad om, at de har taget et valg, og at de taler rigtig meget sammen om, hvordan de har det. Og Jon er ikke bange for at indrømme, at parforhold også er arbejde.

– Der er nogle ting, vi skal øve os i, og det er eksempelvis at se det store billede og ikke gå ind i de små konflikter, siger han, og Mette Marie supplerer:

– Jeg lader mig inspirere meget af Jons måde at tage tingene lidt afslappet på og se muligheder frem for forhindringer. Og vi er også gode til at tage en date night mindst én gang om ugen, hvor vi spiser bøffer og drikker champagne i sofaen eller går ud og spiser eller på kasino. Vi er gode til at være kærester, synes jeg.

At kærligheden stadig blomstrer og udvikler sig mellem parret, handler også om, at de var klar til at møde hinanden, da det skete.

– Jeg blev så glad, da jeg mødte Mette Marie, for hun var bare hele pakken – lækker, sød, sjov, klog, og hun så mig som den, jeg er. Og jeg var helt med på at blive gift og stå i kirken og sige ja til hinanden, hvilket betød meget for Mette Marie. Jeg tror på, at det kun er sundt at få trukket fokus væk fra os selv og over på kærligheden, parforholdet og partnerskabet, og droppe indstillingen om, at det hele skal handle om én selv – at acceptere, at det her andet menneske er det bedste, der kan ske for én. Kærlighed er og bliver det vigtigste, og vi har det bedst med hinanden, hvis vi rummer hinanden.

Mette Marie smiler:

– Når kærligheden har så trange kår i dag og så tit går i stykker, tror jeg, det er, fordi nogle mennesker ikke satser på den helt og fuldstændigt, men fokuserer på sig selv og deres egen individuelle lykke. Vi investerer kun i det, der sker nu, fordi vi er så bange for, at jorden går under i morgen. Men for at kunne leve et helt liv sammen, tror jeg, vi skal øve os i, at vi måske ikke opnår vores fulde potentiale og ideel lykke lige nu, og må turde satse på den lange bane. Hvis man køber ind på den præmis, kan nuet også være fantastisk, selv om det er fuldt af leverpostej.

Om Mette Marie og Jon

Mette Marie Lei Lange, 35 år, professionel blogger på Twinpeaks.dk

Jon Lange, 36 år, skuespiller, aktuel i TV-serien ”Mercur – da rocken kom til byen” (der p.t. vises på TV 2 Charlie).

Parret har tvillinger på tre år.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også