Anna_M
Brevkasse

Nytårsaften så jeg min mand kysse en af vores venners nye kæreste. Skal jeg fortælle ham det?

23. februar 2024
Af Anna Mejlhede
Foto: mew
"På et tidspunkt efter midnat, hvor der er gang i festen, skal jeg på toilettet, og på vej derud ser jeg min mand stå ude i haven sammen med en af vores venners nye kæreste." Læs brevet til Anna Mejlhede.

Kære Anna

Lige siden nytårsaften er der noget, der har naget mig. Min mand og jeg fejrede aftenen sammen med en flok venner, som vi har holdt flere nytårsaftener sammen med igennem årene.

På et tidspunkt efter midnat, hvor der er gang i festen, skal jeg på toilettet, og på vej derud ser jeg min mand stå ude i haven sammen med en af vores venners nye kæreste.

De står tæt, så kysser de, hvorefter de ser ømt ind i hinandens øjne på en måde, som jeg slet ikke kan få ud af hovedet igen.

Jeg synes aldrig, jeg har set min mand se så – ja, så HENGIVEN ud, og det virkede gengældt. Jeg lod som ingenting og har intet sagt, og det har min mand heller ikke.

Men, åh, hvor den scene har genspillet sig selv igen og igen for mit blik, og det har gjort mig usikker på min mand. Skal jeg fortælle ham, hvad jeg så, eller overreagerer jeg?

Mange hilsner Emma

Kære Emma

Både for din egen og andre impliceredes skyld, synes jeg, at du skal fortælle din mand, hvad du så. De billeder, du har fået på nethinden, forsvinder ikke af, at du holder dem for dig selv. Tværtimod vokser de sig bare større og værre.

Der er intet, der kan piske en stemning op som vores fantasi i kombination med tavshed. Ligeledes kan det være svært at gennemskue alle bestanddele i en situation, vi kun har bevidnet på afstand. Men nu så du jo, hvad du så.

Spørg din mand, hvordan han selv synes, du skal fortolke det? I min optik er det ikke sådan umiddelbart oplagt at kysse sin vens kæreste og se hengivent ind i hendes øjne.

Et kys kan naturligvis være mange ting, og er der rigelige mængder af alkohol involveret, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med glødende kærlighed. Så længe vores reaktioner er proportionale med det, vi ser, er der vel aldrig tale om en egentlig overreaktion.

Du bliver helt enkelt nødt til at forholde dig til det, du så, og få billederne af al denne hengivenhed luftet i din mands oplevelse af situationen.

At ”tale er sølv, men tavshed er guld,” er et ordsprog, vi i den grad skal være varsomme med at leve vores liv efter. Især i situationer, hvor kun åbenhed og samtale kan fremme forståelsen for, hvad det egentlig er, der foregår imellem os.

Kærlig hilsen Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs også