Anna_Mejlhede
Brevkasse

Min mand blev ubehageligt fuld og blamerede sig. Nu har han meldt sig ud

10. juni 2024
Af Anna Mejlhede
Foto: Betina Fleron
"Det begyndte efter en familiefest for en del år siden, hvor min mand blev fuld på en ret ubehagelig måde og blamerede sig." Læs brevet til Anna Mejlhede.

Hej Anna

Jeg føler mig svigtet af min mand. Vi har det godt sammen i det daglige, men hver gang vi inviteres til festlige sammenkomster i familien, bakker han ud.

Og så står jeg dér endnu engang alene til en fest, hvilket faktisk gør mig trist, når jeg nu ikke ER alene. Jeg ville jo også gerne dele netop de oplevelser med ham.

Det begyndte efter en familiefest for en del år siden, hvor min mand blev fuld på en ret ubehagelig måde og blamerede sig. Jeg var rasende i situationen, men jeg og alle andre har for længst valgt at glemme episoden. Måske bare ikke min mand.

Jeg tror, han er flov stadigvæk, selv om han nægter det. Flov eller ej, synes jeg, han burde stille op ved min side, for min skyld, om ikke andet. Men det vil han altså ikke.

Er jeg for fintfølende, når jeg føler mig svigtet over altid at være ene om at repræsentere familien?

Med venlig hilsen Klara

Kære Klara

Nu handler din mands uvilje jo egentlig ikke om dig. Han viger ikke tilbage fra sociale sammenkomster, fordi han bare er en tvær umulius. Jeg tror nærmere, det handler om, at din mand stadigvæk ikke kan finde det ansigt, han tabte dengang.

Selv om det lyder smukt, at du og familien har valgt at ”glemme episoden,” skal der ofte noget helt andet til for at genrejse æren såvel som tilliden, din mand og familien imellem. Det er ikke alt i denne verden, tavshed kan kvæle. Den sværeste at tilgive er nemlig ofte én selv.

Var det en anden i familien, der havde opført sig ubehageligt over for din mand, var det uden tvivl lettere for ham at lægge afstand til episoden og forsone sig med vedkommende.

Så længe du og din mand ikke får ryddet ordentlig op i, hvad der skete dengang, og hvad I kan gøre ved det, tror jeg, at det vil ligge og ulme under overfladen.

Har du oplevet ham ændre karakter på en lignende måde i andre sammenhænge, og har I nogensinde fået talt om, hvad det er, alkohol gør ved din mand?

Kunne han måske fortsat være bange for at møde sig selv i en udgave, han slet ikke kan overskue, hvis han tager med dig ud?

Kærlig hilsen Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs også