Anna_Mejlhede
Brevkasse

Min kæreste synes, jeg er for meget. Især når vi er i byen. Men er jeg det?

22. marts 2024
Af Anna Mejlhede
Foto: mew
"Jeg kan ikke ryste tanken af mig om, at det er en måde at kontrollere mig på." Læs brevet til Anna Mejlhede.

Kære Anna

Jeg er en pige i tyverne, der står med en ny kæreste, som jeg elsker højt, og som jeg sagtens kunne se som faren til mine børn. Der er dog én diskussion, der bliver ved med at vende tilbage mellem os.

I al sin enkelthed går det ud på, at jeg er en meget energisk og udadvendt person. Jeg elsker at underholde mennesker omkring mig og få folk til at grine. Det er sådan, jeg har fået mange af mine bedste venner.

De siger selv, at det var min energi og humor, der tiltrak dem til at begynde med.

Min skønne kæreste blev også forelsket i mig af den grund. Der er dog siden kommet andre boller på suppen i form af, at han er begyndt at fortælle mig, at jeg er for meget, især når vi har fået noget at drikke.

Når jeg er i byen med ham, resulterer det altid i en snak enten samme aften eller dagen efter, om at jeg var for drillende, for meget oppe at køre, for skør eller har haft for store armbevægelser.

Jeg er af den overbevisning at “være for meget” er noget, man har sagt til piger, når de var for meget fremme i skoene. At det er drenge/mænd, der skal underholde og fylde, og at vi piger/kvinder bare skal sidde og grine og se kønne ud.

Jeg har overvejet, om det kunne være en usikkerhed, der sidder i min kæreste. At have en kæreste som mig, der fylder meget i rummet, sker måske lidt på hans bekostning. Han siger selv, han bliver usikker på, hvor han har mig, og at han bliver pinlig på mine vegne.

Jeg kan ikke ryste tanken af mig om, at det er en måde at kontrollere mig på. Jeg vil gerne gå på kompromis og tænke over, hvordan jeg begår mig, men jeg vil ikke have, at nogen skal ændre på mig.

Jeg elsker den, jeg er, og en aften i byen med mine venner, hvor jeg kan udfolde mig, giver mig altid stor livsglæde. Hvordan løser man det her? Er det mig, der er gal på den, eller ham, der er for sensitiv?

Kh Den energiske

Kære energiske

Bliv endelig ved med at elske den, du er! Mit hjerte jublede af fryd, da jeg læste de linjer. Tag udgangspunkt i netop dén kærlighed, nu hvor du skal finde hoved og hale i, hvad det er, der sker i din kæreste, når du ”breder armene ud”.

Er din kæreste bange for, at andre mænd skal falde for din charme? Og gør det noget, hvis nu han stoler på, at du med hele dit hjerte har valgt HAM? Elsker han bedst sig selv igennem din beundring – og føler du, at du skal holde dig selv nede, også når I er alene?

Naturligvis påvirker vi hinanden, når vi lever tæt sammen. Vi ”kultiverer” sikkert også hinanden med tiden – især når vi mødes i en ung alder og dermed bliver voksne sammen. Men alt det er slet ikke det samme som at ville ændre fundamentalt på hinanden.

Kun du kan grave svarene frem, men sikkert er det dog, at ingen skal hugge en hæl og klippe en tå for at passe i størrelsen til sin kærestes hjerte. Kærligheden er ganske enkelt for storsindet til at sende os hen i et hjørne, hvor vi bare skal sidde og ”se kønne ud”.

Kærlig hilsen Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs også