Anna_Mejlhede
Brevkasse

Jeg viser mig ikke offentligt i badetøj. Men min kæreste vil på badeferie

14. juni 2024
Af Anna Mejlhede
Foto: Betina Fleron
"Jeg ville have det SÅ dårligt med at ligge 14 dage på en strand eller ved en pool, hvor det er svært ikke at sammenligne sig selv med andre." Læs brevet til Anna Mejlhede.

Hej Anna

Jeg har brug for din ærlige mening. For et halvt år siden mødte jeg en mand, som jeg blev meget forelsket i, og han blev lige så forelsket i mig. Vi flyttede hurtigt sammen og har det skønt.

Nu er det så snart sommerferietid, og så viser det sig, at min kæreste nærmest lever og ånder for sin årlige tur sydpå til varme, sol og strand.

Men sagen er, at vi ikke er helt unge, og det er længe siden, jeg har vist mig offentligt i badetøj, og sådan en ferie ville jeg slet ikke bryde mig om.

Han ved selvfølgelig godt, hvordan jeg ser ud med overvægt, åreknuder m.m., og elsker mig for dét også. Men det er mig selv, jeg tænker på.

Jeg ville have det SÅ dårligt med at ligge 14 dage på en strand eller ved en pool, hvor det er svært ikke at sammenligne sig selv med andre.

Jeg kan jo ikke ligge i en lang strandkjole og nægte at gå i vandet, og jeg har heller ikke lyst til selv at gå byture og andet i al den tid, jeg ved, min kæreste elsker at solbade i. Men han ligefrem plager mig om at give det en chance.

Skal jeg gøre det, eller skal jeg holde fast i, hvad jeg selv føler?

Venligst hende den forelskede

Kære forelskede

Jeg læste engang en klumme i en avis, hvor en forfatter beskrev, hvordan man bar sig ad med at få en sommerklar krop: ”Du køber dig en badedragt, du tager den på og tager til stranden – voila!”

Den slags kan lyde meget mere kækt i skriftlig form end i virkeligheden. Så langt er jeg med. Men tænk alligevel over, om du i forfængelighedens navn er villig til at gemme din krop væk hver eneste sommer resten af dit liv?

Din kæreste elsker dig lige præcis, som du er og ser ud. Er det ikke meget vigtigere, end hvad alle mulige andre tænker?

Det her handler jo langt mere om DIT syn på dig selv, end andres. I sammenligningens navn er mange, kvinder såvel som mænd, snublet over glæden ved at være i live og have en krop.

Hvorfor skal vi holde os fra at hoppe i bølgen blå eller få lidt sol på maven, hvis ikke vi kan presse os ned i en størrelse 38?

Gisp, hvilken ensformig og karakterløs verden vi ville leve i, hvis ingen måtte vise hud i det offentlige rum i det tilfælde, at vores krop bar præg af at have gået rundt på Moder Jord.

Du beder om min ærlige mening, og den får du her: Lad ikke dit liv begrænse af, at du selv synes, din krop ikke er værdig at vise frem. Tænk over alt det, du så vil gå glip af. Det er ikke altid sundt at danse efter den pibe, vores følelser trutter ihærdigt i. Især ikke når den spiller hvinende falskt.

Kærlig hilsen Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs også