Brev til Nikoline Werdelin
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Min mand er blevet kedelig

11. juli 2018
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
Denne læser har svært ved at acceptere, at hendes mand efter sit vægttab siger nej til alle de ting, der forsøder livet. Læs, hvad Nikoline Werdelin råder hende til at gøre.

Kære Nikoline Werdelin

For et halvt år siden gik min mand til kamp mod maveflæsket og begyndte en benhård slankekur, som også lykkedes. Han har tabt 20 kilo på rekordtid. Det er flot. Og HAN er flot. MEN – han har tabt sig ved at udvise jernvilje og sige nej til alt det, der forsøder livet.

Nu, hvor han skal holde vægten, fortsætter han stilen: ingen vin i weekenden, aldrig en kold øl på terrassen, ikke længere lidt sødt til kaffen eller et stykke natmad at gå i seng på. ”Det skal da ikke forhindre dig,” siger han sødt. Men hyggen er væk, og min mand er blevet kedelig, synes jeg. Er jeg bare usolidarisk og går i små, forkælede sko? Eller hvordan tackler vi det her fremover?

Kh. Susanne, 55

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Min mand udspionerer mig

Kære Susanne

Hvorfor spiser din mand ikke frugt, drikker te eller sukkerfri sodavand, mens du får chips og rosé på terrassen? Er det, fordi han endnu ikke er klar… og måske bange for at sidde og savne sin øl? Spørg ham! Og prøv at finde ud af, hvad det er ved den spartanske livsstil, der provokerer dig.

Der er jo så meget andet skønt! At læse bøger sammen, se en ny tv-serie... eller se på selveste solnedgangen... snakke om noget, I kan huske, og noget, I har glemt, finde ud af, om der er unger i fuglehuset. Eller hvorfor løber du ikke en tur med ham… I kan jo tage håndklæderne om halsen og løbe ned og bade i en sø. I virkeligheden er det måske dig, der er kedelig? Du vil kun sidde på din flade ende og putte ting i munden, som I plejer!

Mange hilsner, Nikoline

Vil du skrive til Nikoline Werdelin?

Skriv til SØNDAG, Postboks 420,
0900 København C, og mærk kuverten
»Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også