Brev til Nikoline Werdelin
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Er vi for gamle til ægteskab?

10. januar 2018
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
Denne mand på 72 år har friet til sin nye kæreste - men hun afslog frieriet, fordi hun syntes, de er for gamle. Eller drejer det sig måske om noget andet? Hør, hvad Nikoline Werdelin svarer her.

Kære Nikoline

Jeg er en mand på 72 år, som har et spørgsmål, jeg gerne vil vende med dig. Jeg har haft et arbejde, som har bragt mig rundt omkring i verden, og derfor har det aldrig passet for mig at stifte familie. Det har været et spændende liv, men nu er jeg gået på pension og faldet til ro herhjemme. Jeg har en stor omgangskreds, og mine søskende har alle børn og børnebørn, som jeg holder meget af.

For nogle måneder siden mødte jeg en kvinde på 67 år. Vi har været sammen lige siden og er meget glade for hinanden. Derfor friede jeg til hende for nylig, men hun grinede bare og sagde, at det var vi for gamle til. Jeg blev såret og synes ikke, det er fjollet at gifte sig, bare fordi vi er noget oppe i årene. Jeg overvejer at fri til hende igen, men jeg vil jo heller ikke være til grin. Er det bare mig, der er en gammel, håbløs romantiker?

Hilsen Den giftelystne

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Enkemand eksisterer på guldbryllup

Kære Giftelystne

Hu hej, det er sørme også en vældig fart, du har på! Jeg vil egentlig ikke tro, at din kæreste synes, I er for gamle, men at det er hendes måde at vinde tid. Måske hun ikke har lyst til konformiteten eller halløjet, men frem for alt har hun måske brug for at lære dig bedre at kende.

Alle mine observationer passer med noget, den amerikanske psykolog John Gray (ham med Mars og Venus) engang skrev: at det tager minimum halvandet år at lære at andet menneske ordentligt at kende. Giv tid. Ægteskaber indgået i hast kan være lidt løse i fugerne... ligesom et hus, der er bygget på et fundament, der ikke har nået at tørre. Og hvad skulle folk sige til brylluppet? Jeres familier og omgangskreds ville være næsten lige så meget ude på dybt vand som gæsterne i ”Gift ved første blik”.

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Hold igen med de gode råd

Måske kan du undersøge, hvorfor du vil giftes i en fart? Vil du prøve at vifte usikkerheden væk? Vil du gerne have, at dit liv får bundet en sløjfe? Er du (inderst inde) bange for, at du eller din kæreste mister gejsten? I alle begyndelser er der brug for, at man nærmer sig for siden at trække sig tilbage, for atter at nærme sig...

Ro på. Når I er mere fortrolige, kan I tale åbent med hinanden om, hvad ægteskabet betyder for jer hver især. Det er et stort og vigtigt emne, og I behøver ikke lege gætteleg. Nyd det allervigtigste: at én er blevet til to!

Mange hilsner, Nikoline

Vil du skrive til Nikoline Werdelin?

Skriv til SØNDAG, Postboks 420,
0900 København C, og mærk kuverten
»Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også