Brev til Nikoline Werdelin
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Jeg orker ikke de ekstra børnebørn

13. juli 2018
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
Hvordan får man sagt fra over for forventningen om, at man gladeligt passer bonusbørnebørn – og må man overhovedet det? Læs, hvad Nikoline Werdelin svarer.

Kære Nikoline Werdelin

Jeg har i flere år passet mine tre børnebørn i en uge af sommerferien, når deres forældre skulle arbejde. Det plejer at være virkelig hyggeligt, og både de og jeg ser frem til det. De bor i provinsen og besøger mig i København, hvor vi går på museer, tager en tur på Strøget og hygger os derhjemme.

Min søn er fraskilt og far til en datter på otte år, og for to år siden fandt han sammen med en kvinde med to børn. Problemet er, at min søn og nye svigerdatter nu forventer, at hendes børn også kommer på ferie hos mig. De forstår godt, hvis fem børn er for meget, og derfor har de foreslået, at vi deler børnene op, så min søns datter ikke længere skal holde ferie med sin kusine og fætter.

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Min mor gør forskel på mine døtre

Jeg har faktisk ikke lyst til at passe de halvfremmede børn, og jeg ærgrer mig også over ikke at kunne samle mine tre egne. De ses ikke så tit, og jeg nyder, at de knytter bånd hos mig. Kan jeg tillade mig at sige nej til de nye børn? Og hvordan gør jeg det, uden at min søn bliver vred. Jeg vil helst ikke virke afvisende.

Mvh. Bedste i Vanløse

Kære Bedste

Patchworkfamilien giver en hel masse nye udfordringer, og derfor er det helt rimeligt at alle – også bedsteforældre – sætter nye grænser.

Du må forklare søn og svigerdatter, at ferien med dine tre børnebørn er en tradition, I ikke bare kan opgive.

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Hvordan får jeg sagt, at jeg ikke vil i sommerhus med en fremmed?

Men på sigt skal de to nye jo integreres, så det ville være super, hvis du viste din gode vilje og tog initiativ til at få besøg af dem og din sønnedatter til en enkelt overnatning senere på året. En bedstemor er jo ikke bare et børnehotel, og at have overnattende børn kræver tillid fra begge parter.

Når I således har øvet jer, kan det være, I falder for hinanden, og så bliver det meget mere lystfyldt at arrangere noget en anden gang. Men den faste uge i august med dine tre biologiske børnebørn – den er hellig.

Venlig hilsen, Nikoline

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Vi kan ikke følge med i gaveræset

Vil du skrive til Nikoline Werdelin og bede om et råd?

Skriv til SØNDAG, Postboks 420,
0900 København C, og mærk kuverten
»Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også