Brev til Nikoline Werdelin
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Hvordan får jeg sagt, at jeg ikke vil i sommerhus med en fremmed?

13. april 2018
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
Denne læser vil gerne være rummelig – men samtidig har hun ikke lyst til at tilbringe en weekend med en, hun ikke kender. Læs, hvad Nikoline Werdelin råder hende til.

Hej Nikoline Werdelin

Jeg har en tæt veninde, som bor i den anden ende af landet. Vi ses et par gange om året, og det prioriterer jeg højt. Næste gang vi skal ses, er i pinsen, og vi skal være to dage i min søsters sommerhus, som ligger midt mellem os. Hver gang vi ses, spiser vi lækker mad, drikker god vin og går lange ture. Jeg har længe glædet mig, men forleden fik jeg en mail fra hende, som gjorde mig lidt ked af det.

Hun har fået en ”ny” veninde gennem børnenes skole, og denne veninde har lige mistet sin mor. For at muntre hende op og få hende lidt væk hjemmefra vil min veninde invitere hende med på vores sommerhustur.

Min veninde skrev til mig, at jeg selvfølgelig kunne sige nej, hvis det ikke passede mig. Det har jeg mest lyst til at gøre, men jeg er også bange for at virke egoistisk. Jeg vil gerne være rummelig, så jeg ender nok med at skrive, at det er helt i orden. Men det er det bare ikke, for jeg kommer ikke til at glæde mig til to dage i sommerhus med et ekstra menneske, som jeg ikke kender, og som er i sorg og skal muntres op. Hvad skal jeg gøre?

Kærlig hilsen, Marlene

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Min nabo tager mig forgivet

Kære Marlene

Jo... ja, man må stille op for sine venner i krisetider... men mon ikke din veninde både bringer dig og sin nye veninde lidt for meget ud af jeres comfortzone med sin idé om at samle jer?

Jeg forstår godt, at du gerne vil være rummelig. Men hvad med at foreslå din gamle veninde, at hun er sammen med sin sørgende veninde i stedet for med dig. Og så tager I to en anden tur, så snart det bliver muligt? Det er jo ikke rigtig hyggeligt, når den ene (du) har sat sig op til noget helt andet. Jeg ville, hvis jeg var veninden, der havde mistet min mor, foretrække en trøsterig weekend med én, jeg kender godt, frem for at være sammen med en kvinde, jeg ikke kender. Og som ikke er særlig varm på idéen. Desuden er tre ofte et dårligt tal.

Hvor de to skal tilbringe weekenden, skal jeg ikke kunne sige – men de kan vel låne et andet sommerhus.

Mange hilsener, Nikoline

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Mine venner er nærrige med værtindegaven

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Min veninde har mistet jordforbindelsen

Vil du skrive til Nikoline Werdelin?

Skriv til SØNDAG, Postboks 420,
0900 København C, og mærk kuverten
»Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også