Brev til Nikoline Werdelin
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Eksmanden vil styre ferien

17. juli 2018
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
Hvad gør man, når ens forhenværende mand vil bestemme, hvornår man må tage på udenlandsferie med jeres fælles børn? Læs Nikoline Werdelins svar.

Kære Nikoline Werdelin

Jeg blev skilt fra min mand for et års tid siden, og selv om det var hårdt, ikke mindst for børnene, synes jeg, at vi er kommet godt videre. Vi var nogenlunde enige om beslutningen, og ingen af os er bitre. Men da vi i foråret skulle til at planlægge sommerferien, opstod der en uventet konflikt. Det var ikke noget problem at fordele ugerne, men da det var gjort, forlangte min eksmand, at vi skiftedes til at rejse med børnene – og han mente selv, at han var large, da han lod mig tage på den første udlandsferie.

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Vi kan ikke følge med i gaveræset

Han venter til næste år, hvor han til gengæld forventer, at jeg bliver hjemme eller nøjes med en tur i sommerhus. Begrundelsen er, at børnene bliver stresset af at være på to ferier i træk. Han sammenligner det med at holde to gange juleaften, som vi er helt enige om, er en dårlig idé. Jeg synes ikke, at det er det samme, og jeg vil være ked af at undvære min ferie med børnene. I første omgang indvilgede jeg dog, for jeg vil nødig sætte vores gode forhold over styr. Men hvad gør jeg til næste år? Er det rimeligt, at han begrænser vores rejsemuligheder? Vores børn er 10, otte og fire år.

Mange hilsner, Camilla

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Hvordan får jeg sagt, at jeg ikke vil i sommerhus med en fremmed?

Kære Camilla

Først: Jeg forstår ikke din eksmands ræsonnement – og nej, han har ikke ret til at blande sig i, hvad du foretager dig med børnene, så længe det er forsvarligt. Men konflikter mellem fraskilte forældre er så dårlige for børnene… så hvis det virkelig er den enes­te sten på vejen lige for tiden, ville jeg lade det være. Du kan jo undlade at gå ind på det som en regel – men lade temaet ligge et års tid eller to. Nyd turen i år med ungerne og lad freden sænke sig, mens I alle bliver stærkere og finder den nye form. Om et års tid, når det bliver din tur til ”ikke at rejse”, kan du jo invitere børnene til Bornholm om sommeren og tage ud at rejse i en af årets andre ferier.

Jeg tror, det er mest sandsynligt, at din eksmand med tiden kan se, at hans regel er noget pjat, og jo længere tid I er skilt, jo mere vænner han sig formentlig til, at der er din måde og hans måde. Og at der er meget, jeres børn nu vil få dobbelt af.

Mange hilsner, Nikoline

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Min mand udspionerer mig

Vil du skrive til Nikoline Werdelin og bede om et råd?

Skriv til SØNDAG, Postboks 420,
0900 København C, og mærk kuverten
»Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også