kranse
Tips & idéer

DIY: 3 smukke kranse du selv kan binde

Tykke og tynde, store og små, grønne og blå. Kranse kan laves i alverdens udgaver. Vælg den stil, der passer dig bedst, og kast dig ud i at binde kransen selv. Både til dig eget hjem og til en, du har kær, i stedet for en buket blomster.

3 SKUKKE KRANSE DU SELV KAN LAVE

 

Smuk krans i XXL

Det ser flot ud med en enkel, stor og tynd krans, der hænger på væggen. Denne er bundet er hortensia og ulvefod. Bruger du udelukkende hortensiaer, kan kransen holde sig flot i årevis, da hortensiaer også er smukke, når de er tørre. 
sådan gør du 
1. Start med at forme en krans i kraftig ståltråd i den ønskede størrelse. Her­efter kan du med fordel vikle blomstertape om kransen, da blomsterne så ikke glider så let, når de skal bindes til kransen.
2. Klip små kviste af hortensia og ulvefod. Sørg for, at stilkene er nogenlunde lige lange og forholdsvis korte – så bliver kransen ensartet i tykkelsen hele vejen rundt.
3. Vikl blomstertråd eller tyndt ståltråd omkring kransen nogle gange, så tråden er hæftet fast på kransen. Bind nu den første kvist til kransen ved at placere den på kransen med blomsten mod venstre og stilken mod højre (omvendt hvis du er venstrehåndet). Sæt den fast med 
ståltråden, og fortsæt med at binde 1-2 kviste på ad gangen.
4. Når du kommer frem til samlingen, laver du en pæn og usynlig lukning ved forsigtigt at skubbe de sidste stængler ind under de første blomster, der blev bundet til kransen. Slut af med at vikle blomstertråden nogle gange om kransen, så den er fastgjort. Bind et bånd i til ophæng.
 
 
Koglekranse 
Kogler er et af naturens kunstværker, og de mindste kogler er perfekte til kranse, der kan holde i årevis. Binder du koglerne om en halmkrans, får du en bredere krans, end det er tilfældet, når du binder om en ståltrådsring, men metoden er den samme. Kransen til højre er udelukkende bundet med ellekogler, den til venstre er bundet med kogler fra både el og lærk samt små grene med lav. 
 
Halmkranse fås i mange forskellige størrelser, og de egner sig især godt til kranse i tørre materialer som kogler og tørre hortensiaer.
 
 
 
Brug bøjlen 
En almindelig renseribøjle kan let forvandles til et fint ophæng, hvis du bøjer bøjlen i den ønskede form og lader krogen være til ophæng. Sæt eventuelt et lys i midten af bøjlen med en juletræsclips. Kransen er bundet af myrtekop.
 
Brug en gammel renseribøjle, det er en sjov og anderledes måde at binde en krans på. 
Bind små kviste af myrtekop til bøjlen med blomstertråd, idet du arbejder oppefra og ned mod bunden i begge sider, så blomsterne kommer til at sidde symmetrisk.
 
SE OGSÅ: Videoguide: Sådan folder du den fineste juleserviet
 
 
Læs mere om: