Tips & idéer

5 stemningsfulde adventskranse du selv kan lave

Adventsdekorationen kan se ud på mange måder, men de fleste af os kan blive enige om, at det er en hyggelig tradition at tænde lys hver søndag i december. Her får du inspiration til 5 smukke dekorationer på forskellige niveauer.

Så nærmer første søndag i advent sig med hastige skridt - og hvad er mere stemningsfuldt end at tænde lysene i den smukke adventsdekoration og tage en hyggestund med familien? Og vil du selv lave din adventsdekoration i år, ja så er der uanede mulighed for at lege med forskellige blomster, bær, græsser og gran. 

 

5 stemningsfulde adventskranse, du selv kan lave

1. DEN EVIGT SMUKKE

Evighedsbuketter med tørrede blomster har været en af de helt store tendenser i 2019. Hop med på den bæredygtige trend, og bind din adventskrans af tørrede materialer, tilsat enkelte friske blomster.
 
Fad i marmor. 289 kr. (Broste Copenhagen). Lys. 2 stk. 48 kr. (Ester &Erik). Lysholder. 12 kr. pr. stk. (Ib Laursen). Papirkugle. 2 stl. 58 kr. (Broste Copenhagen). Bordlampe. 1.299 kr. (Cozy Living). Væggen er malet i farven Local Green fra Jotun.
 
Du skal bruge:
Fad 
Lysholdere 
Lange tynde lys 
Vindseltråd
Halmkrans 
Tørrede blomster og græsser
 
Her er brugt: 
Tørrede hortensia i lyslilla og lilla 
Asparagus, gråt strittende mos
Totter af calocephalus brownii
Nigella
Tidsler
Statice i lilla
Phalaris i hvid og natur
Delphinium
Valmuefrøstande 
Setaria i lilla
 
Sådan gør du:
Gør blomster og græsser klar, og vandforstøv dem, før du begynder at binde. På den måde knækker de ikke så let. Brug kviste i samme korte længde, hvis kransen skal være ensartet tyk hele vejen rundt. Begynd med at binde to til tre kviste på kransen med vindseltråd. Vikl tråden nogle gange omkring kransen, så den sidder godt fast. Bind herefter kvistene enkeltvis til kransen. Afslut, og sæt lysspyd i kransen, og pynt med lange slanke farvede lys. Læg adventskransen på et smukt fad.
 

2. DEN EKSTRAVAGANTE

Lad dig inspirere af den smukke krans på forsiden, som er bundet af både friske og tørrede blomster. Supplér løbende med nye, friske.
Fad. 425 kr. (Bloomingville). Bloklys. 60-100 kr. (Broste Copenhagen). 
 
Du skal bruge:
Tyk halmkrans 
Vindseltråd
4 bloklys i forskellige højder
Tørrede og friske blomster
Græsser og siv 
 
Her er brugt: 
Tørrede hortensiahoveder 
Tørrede dadelgrene
Tørrede setaria i lilla og bordeaux 
Tørrede elichrysum monstrosum
Hvide kogler
Firske hortensia i bordeaux og rosa 
Siergras, farvet rødt
Staude bibernelle
Eucalyptus med bær 
Parykbusk
Islandsk mos
Rød skimmia 
Skankthansurt
 
Sådan gør du:
Læg alle blomster og græsser frem i sorterede bunker, og klip dem til, så alle har samme længde. Fæst din vindseltråd på halmkransen. Læg en tot grønt eller en blomst på kransen med hovedet til venstre og stilk pegende til højre, og vikl tråden rundt om stilken et par gange. Læg næste tot/stilk på samme måde, men så den akkurat dækker den forrige vindseltråd. Fortsæt på denne måde, og brug skiftevis tørrede og friske blomster blandet med siv og græsser. Husk at binde godt ned ad siderne på halmkransen.
Fortsæt, til du er hele vejen rundt. Afslut ved at løfte det første lag blomster op, og bind ind under det. Læg kransen på et fad, og stil lysene i midten. 
 

3. DEN UTRADITIONELLE

En frisk buket blomster gør de fleste af os i godt humør, men det er alt for sjældent, vi bruger de friske blomster til jul. Gå efter blomster i brændte farver kombineret med lilla, og lav en smuk frisk dekoration, som holder hele julen – hvis du altså husker at vande den hver dag. 
Lys. 4 stk. 40 kr. (Broste Copenhagen). Adventskrans i metal. 148 kr. (House Doctor). Rullebord. 1.695 kr. (Ib Laursen). Væggen er malet i farven Daydream fra Jotun.
 
Du skal bruge:
Aflangt fad med lav kant
Grøn oasis
Adventsstage i metal
Farvede lys
Friske blomster
 
Her er brugt:
Kalla 
Crysantenum 
Blade fra parykbusk
Roser 
Buketroser 
Nutan soleil
Siergras i rød
Staude bibernelle
Grene med bær
Tidsler 
Montbretia 
Tricyrtis 
 
Sådan gør du:
Snit alle blomsterne med et skråsnit, og fyld et aflangt fad med våd oasis. Start med at sætte blomsterne helt tæt langs kanten af fadet. Når de nederste blomster er placeret, presses adventskransen i metal fast i oasissen. Derefter pyntes midten og toppen mere tilfældigt med flere blomster. Afslut kransen med lidt tilfældigt strittende græsser. 
 

4. DEN SIMPLE

Lav en simpel bakke med 24 lys, og lad de mange tændte lys sprede den varmeste julestemning. Tænd seks lys i en klynge ved søndag i advent, eller tæl ned til juleaften, og tænd et nyt lys hver dag. En simpel dekoration til dig, der ikke har grønne fingre.
Bakke. 299 kr. (Cozy Living). Bedelys. 7 stk. 25 kr. (Ib Laursen). Velourjulekugle. 29 kr. pr. stk. (House Doctor). Væggen er malet i farven Grounded Red fra Jotun. 
 
Du skal bruge:
Bedelys
Bakke i træ
Små skruer
Frøstande
 
Sådan gør du:
Sæt 24 små kryds på bagsiden af en træbakke, og bor 24 tynde skruer i bakken fra bagsiden. Varm skruerne med en lighter, og sæt de små bedelys fast på hver enkelt skrue. Pynt bakken med dekorative frøstande fra grøftekanten. 
 

5. DEN POETISKE

Hvem siger, en adventskrans kun har fire lys? Bind en tynd krans i gran med spinkle lys hele vejen rundt, og tænd tre-fire lys hver søndag. Pynt kransen med eventyrlige papirklip og simpel pynt i rolige farver. 
Kertelys. 8 stk. 39 kr. (Ib Laursen). Lysholdere. 8 stk. 75 kr. (Alttiljul.dk) Engle og stjerne i metal. 10 kr. pr. stk. (House Doctor). Papirstjerne. 29 kr. (House Doctor). Hvide stjerner. 6 stk. 27 kr. (Alttiljul.dk). Filthjerte. 6 stk. 129 kr. (House Doctor). Cremefarvet ornament. 29 kr. (Bloomingville). Papirklip. 9 kr. pr. stk. (Ib Laursen). Bakke. 249 kr. (Bloomingville). Stor træstjerne. 129 kr. (Broste Copenhagen). Julekugle i papir. 2 stk. 58 kr. (Broste Copenhagen). Væggen er malet i farven Curious Mind fra Jotun.
 
Du skal bruge:
Fyr gran 
Corokiagrene
Hegnstråd eller tynd metalwire
Lysholdere
Vindseltråd
Kertelys
Pynt i lyse farver
 
Sådan gør du:
Klip hegnstråd over i den ønskede længde, og form det til en krans med vindseltråd. Klargør fyrgranet, og klip corokiagrene af dit spøgelsestræ. Bind skiftevis totter af fyrgran og corokiagrene på kransen, og lad det gerne stritte lidt. Når kransen er færdig, binder du pynt på med hvid sytråd. Fæst lysholdere og lys på kransen, og afslut med at lave et ophæng af tynde metalwirer.
 
 
Læs mere om: