https://imgix.femina.dk/media/article/tema.png
Karriere og penge

Et jobskifte gav Karen ro til at leve livet

8. august 2016
af Gitte Jørgensen, redigeret af Sofie Nymand
foto: Heidi Maxmiling
Det er blevet tid til at komme tilbage til jobbet efter en velfortjent sommerferie. Det er også en oplagt tid at gøre status i: Har jeg det job, jeg skal have? Og giver det stadig mening for mig?

Karen Fink arbejdede som projektleder i sevicebranchen, hun tjente godt, havde firmabil og mange personalegoder. Udefra så det rigtigt ud, men for Karen føltes livet forkert. Der var for meget stress, for mange e-mails og lange arbejdsdage. Hun var ikke glad. En dag tog hun så den endelige beslutning om at sadle om. Hun havde set en stilling som underviser på et erhvervsakademi for unge, og i løbet af tre uger havde hun fået stillingen, men ville tjene 15.000 kroner mindre om måneden.

Ida Wohlert går ikke på kompromis med sin lykke

– Jeg har brudt nogle normer. Jeg har sagt alt det fra, man normalt ville sige ja til. Det tankevækkende er, at jeg troede, folk ville synes, jeg var idiot, fordi jeg sagde nej til en god stilling med høj løn. Men rigtig mange syntes, jeg var modig. Jeg har selv tænkt, at det, jeg gik igennem, ikke så meget handlede om mod, men om nødvendighed. Jeg måtte finde en anden måde at leve på.

Tid til at tænke

Det var en sygemelding, der satte Karen i gang med at revurdere sin jobsituation. Hun knoklede for at skabe sammenhæng mellem børn, hus og arbejde. Og det handlede pludselig mere om at overleve end at leve. Men der skete noget, da hun blev syg og fik tid til at tænke:

– Jeg tror, det vigtigste skete, da jeg kiggede på mit liv med nye øjne. Jeg så det udefra og stillede mig selv nogle spørgsmål: Behøvede jeg at eje min egen bolig? Var det så fedt, når al min tid blev brugt på computeren i stedet for børnene? Jeg prøvede at slippe mine idéer om, hvad der var rigtigt og forkert, og hvordan man burde leve. Det mærkelige var jo, at jeg på det tidspunkt følte, at mit liv var forkert, selv om det for andre så rigtigt ud. Da jeg erkendte, hvad jeg selv følte, kunne jeg gøre noget ved det.

Fem gode råd til dig, der ønsker et karriereskift

Hjælp til forandring

Karen fik hjælp på et kursus i personlig udvikling og brugte sidenhen en personlig coach til at skabe netop det liv, der var hendes. Gennem coaching fik Karen sat fokus på de mønstre, som havde trukket hende ind i et liv, som ikke passede til hende, og så fik hun hjælp til, hvordan hun skulle gribe det hele an.

– Når man lever i hamsterhjulet, tager den ene dag den anden, og hvornår er det så lige, man skal gå i gang med at forandre sit liv? Det slår mig virkelig, hvor svært det er at få taget hul, selv om noget føles forkert. Nu kan jeg kigge mig selv i spejlet hver dag og vide, at jeg lever på den her måde, fordi det er det, jeg gerne vil. Jeg har været en ”Duracell-kanin”, der var ekspert i at fikse og ordne alt. Nu gør jeg, hvad jeg skal gøre, men det kommer fra et ærligt sted, fordi jeg har det godt. Mening for mig er lig med ro.

Læs mere om kvinder, der har fundet mening i arbejdslivet i denne uges nummer af Ugebladet SØNDAG

Smugkig i denne uges SØNDAG

Læs også