https://imgix.femina.dk/media/article/jobskifte.jpg
Karriere og penge

5 råd til dig, der ønsker et karriereskift

6. juni 2016
af Anne Bruhn Jørgensen
I denne uges SØNDAG fokuserer temaet på det at vælge en karrierevej, som har en naturlig afslutning efter få år. Psykolog og parterapeut Anette Buur Bangsgaard fortæller i temaet, hvad det gør ved os som mennesker at forlade vores arbejdsplads og vores fagområde. Anettes speciale er parforhold, arbejdsrelationer og forholdet til dig selv, og hun har mange års erfaring inden for sit område. Her giver hun dig sine 5 bedste råd til et karriereskift.

Anettes 5 råd til dig, som ønsker et karriereskift:

- Spørg dig selv, hvordan trangen til skiftet er opstået. Hvor kommer den fra. Hvorfor vil du gerne skifte job? Hvad er du utilfreds med? Man skal finde sikkerheden i at kende sine egne motiver til bunds.

- Find ud af, hvad din drøm er. De fleste er klar over, hvad de ikke har lyst til at lave, men det er ofte sværere at blive klar over, hvad man vil. Hvis du ikke har gjort klart for dig selv, hvad du vil, træder du ud i ingenting.

Håndboldspiller Camilla Andersen skiftede for nogle år siden håndbolden ud med en tilværelse som leder af et rejsebureau. Læs om hendes karriereskift her!

- Kig dig omkring. Find ud af, hvem du beundrer, og hvem du inspireres af. Nogle gange er det nødvendigt at se andre gøre det, før du kan se, at det også er det, du har lyst til.

- Få noget på tegnebrættet. Bliv klar over, hvordan din ambition kan blive til virkelighed. Hvad kræver det? Hvad er din plan? Forestil dig, at du skal virkeliggøre din drøm, og bliv klar over, hvad du skal gøre anderledes for at nå dertil.

- Find en makker. Det er altid en god idé at alliere sig med en, som kan give dig noget kvalificeret modspil. Det er vigtigt, at du har et menneske at sparre med, så du ikke føler dig alene i en forandringsproces.

Sille Lundquist: Fra topmodel til mindfullnesscoach

https://imgix.femina.dk/sund-banner_0.jpg

Læs også