https://imgix.femina.dk/media/article/idawohlert_80v6656.jpg
Selvudvikling

Tv-vært Ida Wohlert: Jeg gør sjældent noget, jeg ikke har lyst til

8. august 2016
Af Anne Bruhn Jørgensen
Foto: Nellie Møberg
Ida Wohlert opfattes af de fleste som tv-studiets pligtopfyldende og ikke mindst fornuftige kvinde. Det er hun også det meste af tiden. Og så ikke helt alligevel. Til tider har fornuften nemlig måtte vige for mantraet om at insistere på at være der, hvor hun har det allerbedst. For hun går ikke på kompromis: Hun vil være lykkelig!

Ida har aldrig fortrudt, at hun valgte at uddanne sig til journalist, men planlagt, det var det ikke. Og det siger noget om et særligt karaktertræk hos Ida. For trods hendes dagligt stramme tidsplan, som oser langt væk af struktur, har hun aldrig været typen, der planlægger ret meget.

Skuespiller Therese Glahn: Jeg er særligt sensitiv, hvad angår uretfærdigheder

Lykke fremfor pligt

– Jeg har altid været god til at gribe de muligheder, der kom. Hvis jeg skal til en stor fest, beslutter jeg som regel først på dagen, hvad jeg skal have på. Jeg er meget styret af min lyst, og jeg gør meget sjældent noget, som jeg ikke har lyst til. Det kan selvfølgelig godt give nogle konflikter en gang imellem, for folk kan let blive skuffede over mig, hvis der nu er noget, jeg ikke dukker op til. Men jeg går meget lidt op i, hvad jeg bør deltage i, og jeg kan sagtens finde på at melde fra til arrangementer, fordi jeg enten ikke føler, jeg har kræfterne til det, eller fordi jeg måske bare hellere vil noget andet.

På den måde er Ida ikke særlig pligtopfyldende, men omvendt kan man også forvente, at hun virkelig oprigtigt har lyst til at være de steder, hun så vælger at være, forklarer hun.

– Jeg er ret kompromisløs, hvad angår min egen lykke. Der er jeg benhård. Jeg vil være glad i det, jeg laver. Nogle mennesker vil måske kalde det egoisme, men det er det ikke i min optik. Jeg er blevet opdraget af mine forældre til at gå efter at være der, hvor jeg har det bedst, og der, hvor jeg er gladest. Man skal selvfølgelig opføre sig ordentligt og hjælpe de mennesker, man møder på sin vej, men jeg skal ikke følge andre menneskers plan for mig.

Skuespiller Anne Louise Hassing efter stress: Priotér det vigtige i livet.

Ufornuftigt, men rigtigt

Inden Ida begyndte på Go’ Morgen Danmark, var hun i en periode nyhedsreporter på TV 2 Nyhederne, men her besluttede hun en dag at sige op. Ikke fordi hun havde et andet jobtilbud på hånden, eller fordi hun havde nogen som helst idé om, hvad der så skulle ske. Nej, hun kunne bare mærke, at her trivedes hun ikke, så her skulle hun ikke være. Så enkelt var det. Og sådan har det altid været i Idas bog: Hvis man ikke er glad der, hvor man er, må man flytte sig. Også selv om det ikke virker superfornuftigt.

– Jeg har meget stor respekt for nyhedsreportere i dag, for de er virkelig underlagt et stort arbejdspres. Og det egnede jeg mig ikke særlig godt til. Jeg kunne mærke, at det ikke var det, jeg skulle. Det kom bag på folk rundt om mig, men jeg var aldrig i tvivl om, at det var det rigtige for mig at sige op.

Det var på mange måder ret ufornuftigt, erkender Ida. Men hun har altid haft en tro på, at det hele nok skal gå. Og det gjorde det også. Efterfølgende fik hun tilbudt et job på TV 2 News, som netop skulle til at gå i luften. Her skulle hun være vært i stedet for reporter, og det passede meget bedre til hende.

Cecilie Hother om sit forhold: Uden den cykeltur havde vi nok ikke mødt hinanden

https://imgix.femina.dk/sund-banner_0.jpg

Læs også