https://imgix.femina.dk/media/0a05b823afcc4d99a6cf96b537abc992.jpg
Træning og kost

Leonora Christine Skov: Min livsstil

8. juni 2011
af Jannie Sundgaard Kristensen
Foto: All Over Press
Forfatteren elsker slik og desserter, og så sætter hun meget stor pris på smukke postkort fra vennerne.

Den 34-årige forfatter er arbejder for tiden på sin næste roman, en psykiatrihistorisk thriller, og ser frem til en måneds skriveophold på et gotisk slot i Skotland og to måneders skriveophold i Rusland.

Jeg trives … bedst med ro og rigeligt med nattesøvn, selv om det lyder kedeligt. Jeg mister al livslyst, når jeg er træt, og jeg mister rytmen i det, jeg skriver på, når der er larm. Jeg trives også bedst med mine fire kopper grøn te om dagen. Og med orden og smukke ting omkring mig.

Læs også: Tag en fridag fra slankekuren

Jeg spiser … overvejende vegetarisk, meget lidt hvidt brød, mange bønner og linser, havregrød til morgenmad og masser af frugt i løbet af dagen. Jeg skriver som en pose nødder, bare jeg har drukket et enkelt glas vin aftenen før, så jeg drikker sjældent alkohol. Til gengæld spiser jeg utrolig meget sukker. Jeg er vild med mørk chokolade og lakrids, kager og desserter. I dette øjeblik sidder jeg f.eks. og spiser store, fede Summerbird-chokolader med marcipanfyld. Og klokken er elleve om formiddagen.

Jeg træner … helt klart for lidt. Jeg prøver at retfærdiggøre det med, at jeg cykler og går en masse, men der er ingen tvivl om, at fitnesscentret har kaldt på mig længe. Jeg sidder meget ned i mit arbejde, og det falder mig sjældent ind at rejse mig, når jeg er godt i gang med en scene i mit manuskript eller en anmeldelse til Weekendavisen. Det kan mærkes, især i ryggen.

Læs også: Når grillfesterne truer

Jeg elsker … at skrive, rejse og læse - helst samtidig - at slappe af med singer-songwriter-musik i ørerne og at tilbringe tid med min kone Annette og mine venner. Jeg elsker også Berlin, newyorkerlitteratur og tykke gotiske romaner, pinupkjoler, vilde sko og tasker og punkkabaretbandet The Dresden Dolls. Jeg er også vild med at spise ude og at blive inviteret hjem til middag. I det hele taget kan jeg ret godt lide mad.

Jeg føler mig sund … når jeg er i Indien, så der er jeg ofte i flere måneder ad gangen. Friskpresset juice, fantastisk vegetarmad, lange gåture, gakkede indtryk og langt mindre sukker. I Berlin har jeg det på samme måde. Som regel cykler vi 10-20 kilometer om dagen, når vi er der. Jeg elsker fornemmelsen af veltrænede ben.

Tre ting, som gør mig glad:
1.
Det gør mig enormt glad at være sammen med min Annette og føle, at vi realiserer vores drøm om det gode liv i fællesskab.
2. Jeg bliver også barnligt glad for smukke postkort fra mine venner.
3. Og så bliver jeg jublende lykkelig for sætninger, der sidder lige skabet. Både når det lykkes mig at skrive dem, og når jeg læser dem hos andre.
4. Må jeg ikke nævne en sidste ting? Kvinder med noget på hjerte. Den sidst tilkomne er musikeren Anna Calvi. Alle, der kan lide PJ Harvey, må simpelthen købe hendes debut.

Læs også