Lam og spinat i karry
2. maj 2012Fantastisk simremad, fuld af smag og kærlighed.
300 g lammekød i terninger
olivenolie til stegning
1 spsk. smør
1 spsk. garam masala
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. let knuste fennikelfrø
4 knuste kardemommekapsler
1 spsk. revet ingefær
2 fed hvidløg, hakkede
2 løg i både
125 g kokosmælk
ca. 350 g mosede tomater
200 g små tomater
salt og peber
100 g babyspinat
TILBEHØR:
kogte ris, gerne fuldkorns-ris
mangochutney
Brun kødet i olie i en stor, varm gryde. Kom smør ved, og tilsæt garam masala, gurkemeje, fennikelfrø, kardemomme, ingefær, hvidløg og løg. Lad det sautere kort, og tilsæt så kokosmælk og mosede tomater. Lad kødet simre under låg i ca. 1 time, eller til kødet er mørt. Tjek undervejs, om du skal tilsætte væde. Kom tomater og spinat i, og lad retten simre i yderligere et par minutter. Smag til, og servér straks med kogte ris og mangochutney til.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER