https://imgix.femina.dk/media/ee537ff023974f0f8f76053155f381da.jpg
Mad

Fisketacos med lynsyltet hvidkål

23. februar 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er fisketacos med lynsyltet hvidkål. Få opskriften her

Kålen er også god til kylling, svinekød eller måske oven på en hotdog?

½ lille hvidkål
1 spsk. salt
2 dl æbleeddike
1½ dl sukker
1 rød chilipeber, hakket (el. efter smag)
1 lille håndfuld plukket koriander

ENDVIDERE:
300 g torsk, uden skind og ben
salt
lidt mel
1 æg, pisket
rasp
olie til stegning
4 små tortillaer

TILBEHØR:
cremefraiche el. yoghurt
limebåde
evt. ris

Snit kålen fint, og kom den i et dørslag. Drys med salt, og lad den trække i 10 minutter. Kom eddike, sukker og chili i en kasserolle, og lad det koge op, til sukkeret smelter. Klem kålen fri for væde, og "ælt" den, så den bliver blød. Hæld den varme lage over, og lad den trække, mens du tilbereder resten.
Skær fisken i grove stykker, 4-6 stykker i alt. Krydr med salt, og vend den i mel, pisket æg og til sidst rasp. Steg torsken i olie på en varm pande, til den er gylden og sprød, 4-6 minutter i alt.
Lad lagen dryppe af kålen, og vend kålen med koriander. Fyld tortillaer med kål og fisk, og servér straks med cremefraiche eller yoghurt og limebåde til.
Giv ris til, hvis I er ekstra sultne.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/fec1b55680f0444197b29fbe81b08472.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/7954ed88c4ec4505b7e2e9c5339c84db.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f63bb46934814cb1a85c75d07b9358f5.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/e4dd164eefd3463580b21b714ddc8f46.jpg

Læs også