Lammehakkebøffer med kikærte-yoghurt
Aftensmad

Lammehakkebøffer med kikærte-yoghurt

7. maj 2013Opdateret 4. april
af Louisa Lorang
Ugens torsdagsopskrift er lammehakkebøffer med kikærte-yoghurt. Få opskriften her

Kikærte-yoghurt

  • kogte kikærter fra onsdag, 200-250 g
  • 200 g græsk yoghurt
  • ½ dl kikærtevand eller koldt vand
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • 1 tsk. jomfru i det grønne

Bøffer

  • 400 g hakket lammekød
  • lidt olie til stegning
  • salt

Auberginesalat

  • 1 aubergine i terninger
  • olivenolie
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 200 g små tomater
  • salt
  • 100 g rucola
  • 2-3 spsk. citronsaft
  • olivenolie

Kikærte-yoghurten er som en frisk, blød hummus. Brug den også gerne som dip til grøntsagsstænger eller pitachips.

Fremgangsmåde

  1. Blend kikærter, yoghurt, vand, citronsaft, spidskommen, olivenolie og salt. Smag til. Anret dippen med lidt jomfru i det grønne.
  2. Form kødet til to bøffer, og steg dem i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt.
  3. Steg auberginerne i rigeligt olivenolie på en varm pande, til de er let gyldne. Kom hvidløg ved, og tilsæt tomater. Steg yderligere i et par minutter. Krydr med salt, og vend de varme grøntsager med rucola lige inden servering. Smag til med citronsaft og olivenolie.
  4. Servér lammebøfferne med kikærte-yoghurt og auberginesalat.

TIP: Lav almindelige hakkebøffer, hvis du ikke er til lam

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også