Yoghurt-marineret lam
Aftensmad

Yoghurt-marineret lam med grillede grøntsager

24. juni 2010Opdateret 4. april
af Louisa Lorang
Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag. Her får du opskriften på hovedretten og en praktisk indkøbsliste

Det skal du bruge

  • 3 dl drænet yoghurt
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. sød røget paprika
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. garam masala
  • 12 små lammekoteletter

ENDVIDERE

  • 2 dl couscous
  • 1 tsk. salt
  • 3 dl kogende vand
  • saft af 1 citron
  • 4-5 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 bundt mynte
  • 2 squash, evt. en gul og en grøn
  • 1 aubergine
  • 2 røde peberfrugter
  • lidt olie
  • salt og peber

TILBEHØR

  • sambal oelek
  • citronbåde

Fremgangsmåde

  1. Rør yoghurt med citronsaft, paprika, sukker og garam masala.
  2. Snit lammekoteletterne i fedtet, kom marinade og kød i en frysepose, og læg det i køleskabet i mindst 1 time - eller op til 1 døgn.
  3. Kom couscous og salt i en skål, og hæld kogende vand på. Sæt film på skålen, og lad couscoussen trække i 10-15 minutter.
  4. Rør citron, olivenolie og salt og peber sammen.
  5. Pluk persille og mynte, og hak bladene fint.
  6. Vend dressing og krydderurter med couscoussen, og smag til.
  7. Skær squash og auberginer i skiver. Skær peberfrugterne i grove både, pensl grøntsagerne med lidt olie, og gril dem på den varme grill. Krydr med salt og peber.
  8. Gril imens lammekoteletterne på den varme grill. De skal have 3-5 minutter på hver side.
  9. Vend de varme grøntsager i couscoussen, og servér lam med couscous. Giv sambal oelek og citronbåde til.
    Vinforslag: Legaris Crianza, Ribera del Duero, Spanien.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også