https://imgix.femina.dk/media/cb26ffe97a9a44dfb81979fd19cc2081.jpg
Mad

Snack: Wonton med krabbe og koriander

21. marts 2022
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag med Vietnamesiske toner. Som snack serveres wonton med krabbe og koriander. Få opskriften her
6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • ¼ dl fiskesauce
  • ½ dl limesaft
  • 2 spsk. sukker
  • 1 rød chilipeber, hakket
  • lidt plukket koriander

WONTON

  • 1 lille kyllingebryst
  • 1 gavmild håndfuld koriander, med stilke
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 lille æg
  • 1-2 spsk. mel
  • 150 g krabbekød

ENDVIDERE:

  • 1 spsk. mel
  • 1 spsk. vand
  • 24 stykker wontondej
  • rigeligt olie til stegning

Disse små wontoner er fyldt med en fars af kylling og krabbekød. Jeg har købt kogte krabbekløer hos fiskehandleren og brugt kødet til farsen. Men du kan også bruge krabbe fra frost (eller i nødstilfælde, fra dåse).

Rør fiskesauce, limesaft og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Rør chili og koriander i.
Blend kylling, koriander, fiskesauce, limesaft, ingefær, æg og mel sammen i en foodprocessor. Farsen skal være som lind fiskefars. Tilsæt evt. en smule mere mel. Pluk krabbekødet fra hinanden, og vend det i farsen.

Rør mel og vand sammen til klister, og kom 1-1½ tsk. fars på hver wonton. Fold dem først over på midten, så du får en trekant. Fold derefter begge sider ind på midten, og luk dem sammen med lidt klister, så de ligner små, åbne kuverter.

Steg wontonerne i rigeligt olie i en varm wok, til de er gyldne og gennemstegte, det tager 1-3 minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og servér dem med chilisauce.
Opskriften er til 6 personer

TIP: Det er en fordel at smage farsen til. Kom en smule af farsen på en varm pande, og smag, om den mangler krydring, inden du fylder den i wontonerne.

Læs også