farsbrød
Hovedretter

Krydret farsbrød med kartofler og græsk salat

Farsbrød med ekstra saft og smag fra græske godter som soltørrede tomater, oliven og feta. Her får du opskriften på krydret farsbrød med kartofler og græsk salat

Krydret farsbrød med kartofler og græsk salat 

Tid: 40 minutter. Ovntid: 45 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
4 fed hvidløg
500 g hakket lamme- og/eller oksekød
2 dl sødmælk
1 æg
1 dl finvalsede havregryn
2 tsk. salt 
friskkværnet peber
 
 
1 lille håndfuld frisk timian 
1 lille håndfuld frisk rosmarin
1 glas soltørrede tomater i olie 
½ glas kalamataoliven
75 g feta
700 g små kartofler
2 spsk. olivenolie
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
GRÆSK SALAT
1 grøn peberfrugt
1 agurk
2 bøftomater
1 rødløg
½ glas kalamataoliven
75 g feta
salt og friskkværnet peber
3 spsk. olivenolie
 
 
PRØV OGSÅ: Farsbrød med kartoffelbjælker med citronmayo
 

Opskrift - sådan laver du krydret farsbrød med kartofler og græsk salat 

 
1. Pil og hak løget meget fint. Pil og pres hvidløg. Rør hakket kød, løg, hvidløg, mælk, æg, havregryn, salt og peber sammen til en fars. Hak timian og rosmarin fint. Dræn de soltørrede tomater, og hak dem groft. Skær oliven i halve, og fjern stenene. Bræk fetaen i mundrette stykker. Rør det hele i farsen, og stil den på køl. Skrub kartoflerne, og vend dem i olivenolie og salt i en skål. Tænd ovnen på 200°. Form farsen som et brød, og læg den i et stort ovnfast fad. Fordel kartoflerne omkring farsbrødet, og steg farsbrød og kartofler i ovnen i ca. 45 minutter.
 
2. GRÆSK SALAT: Rens peberfrugten, og skær den i tynde ringe. Skær agurken i skiver på skrå. Skær bøftomaterne i skiver. Skær rødløget i tynde ringe. Anret det hele på et fad, og pynt med oliven og feta brækket i stykker. Kværn salt og peber over, og dryp med olivenolie. Servér sammen med farsbrød og kartofler.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fuldkornstærte med grøntsagsruller – Få opskriften her

Tirsdag: Pita-pizza med pesto, serranoskinke og friske figner – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingespyd med frisk ananas og kokos-quinoa – Få opskriften her

Torsdag: Rødspætte-pakker og pasta med ricotta-pesto – Få opskriften her