kyllingespyd
Hovedretter

Kyllingespyd med frisk ananas og kokos-quinoa

Kombinationen sød og saftig ananas og spicy kylling gør disse spyd helt uimodståelige. Her får du opskriften på kyllingespyd med frisk ananas og kokos-quinoa

Kyllingespyd med frisk ananas og kokos-quinoa 

Tid: 35 minutter. Marinering: Mindst 1 time, gerne natten over. Ovntid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g kyllingebrystfilet
½ frisk ananas
2 grønne peberfrugter
2 rødløg
små grillspyd
 
 
MARINADE
2 fed hvidløg
3-4 cm frisk ingefær
3 spsk. ketchup
2 spsk. sojasauce
1 spsk. kokossukker eller brun farin
friskkværnet peber
 
Køb abonnement på femina her >
 
KOKOS-QUINOA
4 dl quinoa
1 dåse kokosmælk
2 dl vand
½ tsk. salt
saft og skal af 1 usprøjtet limefrugt
1 håndfuld frisk koriander
1 håndfuld frisk mynte
1 håndfuld ristede kokosflager
 
PRØV OGSÅ: Mexicanske kyllingespyd med bagt bønnedip
 
Opskrift - sådan laver du kyllingespyd med frisk ananas og kokos-quinoa 
 
1. MARINADE: Riv hvidløg og ingefær, og bland dem med marinadens øvrige ingredienser i en frysepose. Skær kyllingefileterne i grove tern, og læg dem i posen. Massér marinaden ind i kødet, og lad det marinere på køl i mindst 1 time og gerne op til 24 timer.
 
2. KOKOS-QUINOA: Skyl quinoaen i en sigte, og kog den i kokosmælk og vand tilsat salt, indtil de små haler på quinoafrøene frigøres (se også kogetid på pakken).
 
3. Tænd ovnen på 200°. Skær ananas, peberfrugter og rødløg i grove stykker. Kom ananas og peberfrugter i posen til kyllingen, og vend rundt. Sæt dernæst posens indhold samt rødløg på spyd. Fordel spyddene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter. Spyddene smager også godt grillet.
 
3. KOKOS-QUINOA, FORTSAT: Vend limesaft og fintrevet limeskal samt finthakket koriander og mynte i den færdigkogte kokos-quinoa. Pynt med kokosflager.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fuldkornstærte med grøntsagsruller – Få opskriften her

Tirsdag: Pita-pizza med pesto, serranoskinke og friske figner – Få opskriften her

Torsdag: Rødspætte-pakker og pasta med ricotta-pesto – Få opskriften her

Fredag: Krydret farsbrød med kartofler og græsk salat – Få opskriften her