kyllingespyd
Mad

Kyllingespyd med frisk ananas og kokos-quinoa

10. august 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Kombinationen sød og saftig ananas og spicy kylling gør disse spyd helt uimodståelige. Her får du opskriften på kyllingespyd med frisk ananas og kokos-quinoa
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • ½ frisk ananas
  • 2 grønne peberfrugter
  • 2 rødløg
  • små grillspyd

MARINADE

  • 2 fed hvidløg
  • 3-4 cm frisk ingefær
  • 3 spsk. ketchup
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. kokossukker eller brun farin
  • friskkværnet peber

KOKOS-QUINOA

  • 4 dl quinoa
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 dl vand
  • ½ tsk. salt
  • saft og skal af 1 usprøjtet limefrugt
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld ristede kokosflager

Opskrift - sådan laver du kyllingespyd med frisk ananas og kokos-quinoa

1. MARINADE: Riv hvidløg og ingefær, og bland dem med marinadens øvrige ingredienser i en frysepose. Skær kyllingefileterne i grove tern, og læg dem i posen. Massér marinaden ind i kødet, og lad det marinere på køl i mindst 1 time og gerne op til 24 timer.

2. KOKOS-QUINOA: Skyl quinoaen i en sigte, og kog den i kokosmælk og vand tilsat salt, indtil de små haler på quinoafrøene frigøres (se også kogetid på pakken).

3. Tænd ovnen på 200°. Skær ananas, peberfrugter og rødløg i grove stykker. Kom ananas og peberfrugter i posen til kyllingen, og vend rundt. Sæt dernæst posens indhold samt rødløg på spyd. Fordel spyddene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter. Spyddene smager også godt grillet.

3. KOKOS-QUINOA, FORTSAT: Vend limesaft og fintrevet limeskal samt finthakket koriander og mynte i den færdigkogte kokos-quinoa. Pynt med kokosflager.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Læs også