pizza
Hovedretter

Pita-pizza med pesto, serranoskinke og friske figner

Tirsdag aften kræver indimellem et måltid, der er ekstra nemt at tilberede (køb evt. 1 glas færdiglavet grøn pesto). Du kan også toppe de små pizzaer med tomatsauce og mozzarella. Her får du opskriften på pita-pizza med pesto, serranoskinke og friske figner

Pita-pizza med pesto, serranoskinke og friske figner 

Tid: 20 minutter. Ovntid: 15 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
6 pitabrød
2 kugler frisk mozzarella (i alt 250 g)
12 skiver serranoskinke
4 friske figner
50 g rucola 
 
 
GRØN PESTO (dobbeltportion, gem til torsdag):
2 potter basilikum
1 dl olivenolie
saft af ½ citron
50 g pinjekerner
50 g cashewnødder
25 g parmesan
salt
 
Køb abonnement på femina her >
 
PRØV OGSÅ: Pizza med feta og hele tomater

Opskrift - sådan laver du pita-pizza med pesto, serranoskinke og friske figner 

 
1. GRØN PESTO: Blend basilikum, olivenolie og citronsaft i en minihakker eller foodprocessor, til du får en helt glat grøn olie. Rist pinjekerner og cashewnødder let gyldne på en tør pande, og riv parmesan fint. Tilsæt kerner, nødder og parmesan, og blend igen, til du opnår den ønskede konsistens. Smag til med salt. Opbevar pestoen på køl.
 
2. Tænd ovnen på 175°. Flæk pitabrødene i 2, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir med den grove side (indersiden) opad. Smør brødene med pesto. Fordel mozzarella i mindre stykker over. Bag pizzaerne i ovnen i 15 minutter, til de er sprøde, og osten er let gylden. Top pizzaerne med skinke, skiver af figner og rucola, og servér straks.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fuldkornstærte med grøntsagsruller – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingespyd med frisk ananas og kokos-quinoa – Få opskriften her

Torsdag: Rødspætte-pakker og pasta med ricotta-pesto – Få opskriften her

Fredag: Krydret farsbrød med kartofler og græsk salat – Få opskriften her