https://imgix.femina.dk/media/2985271104e2468e978081cf711fa367_0.jpg
Sundhed

Zenia's yogaeventyr - afslutningen

30. maj 2012
af Zenia Santini
Zenia har begivet sig ud på lidt af et eventyr. Hun har nemlig besluttet sig for at tage en uddannelse som poweryogainstruktør i USA. Du kan læse med de næste mange uger, hvor hun fortæller om sit nye liv og uddannelse i USA

Allerhelst vil jeg sidde her, totalt i zen, med benene overkors og fortælle hvordan yoga-eventyret sluttede. Hvordan alle mødte op, med blomsterkranse i håret og fik sluttet yoga-historien af med tonsvis af karma og nirvana-tendenser.

Desværre må jeg nok skuffe dig, noget så gevaldigt. For det var ikke sådan eventyret endte for mig. Faktisk endte mission-yoga meget mindre zen-artigt og helt uden magi og psykedeliske batikmønstre.

Jo, ser du. Det der skete, den allersidste weekend var, at jeg gik hen og blev noget så dårlig. Altså sådan rigtigt influenza dårlig. Jeg måtte simpelthen ringe og sige, at jeg ikke kunne møde ind. Det hjalp nok heller ikke på det, at vi var gået i gang med at pakke og var gået i gang med at sælge alle vores møbler. Jeg vågnede op med hovedpine og chills. Selvom jeg havde dopet mig selv med hyldebær og C-vitamin, var jeg ret afklaret med at jeg nok ikke kom af sted.

Det endte med at jeg var syg hele weekenden. Jeg fik derfor til opgave at skrive en 10 siders videnskabelig baseret yoga-rapport. Det brugte jeg en hel del af min ferie på at fordybe mig i. Jeg fik afleveret rapporten og kan nu kalde mig selv for yoga-instruktør. Jeg modtog mit certifikat med posten i går. Først da jeg så mit navn skrevet på diplomet, følte jeg mig som en "ægte" yoga-instruktør. En skøn fornemmelse!

Nej, eventyret endte ikke som jeg havde forventet eller ønsket mig. Jeg måtte tage afsked med alle mine yogi-buddies på Facebook, hvilket aldrig er fedt. Jeg fik ikke rundet af som forventet, men sådan er livet nu engang. Uforudsigeligt. Umuligt at planlægge. Flygtigt, sårbart og på den måde også overraskende, overvældende og ganske vidunderligt.

Jeg føler mig lykkelig og privilegeret over at have sådan en livsbekræftende oplevelse med i bagagen. Yoga har gjort mig afbalanceret, nærværende og opmærksom. Når jeg er frustreret eller kan mærke at jeg begynder at bekymre mig, så tager jeg en dyb indånding og holder fast i nuet.

Jeg er taknemmelig for at have haft mulighed for at dele denne oplevelse med dig.

Jeg vil slutte mit eventyr af, med et yoga-quote, som min elskede veninde, som også er helt yoga-tosset, delte med mig forleden:

"Yoga takes you into the present moment, the only place where life exists"

Live-love-breathe (-and do yoga)

Tak for nu og tak fordi du læste med,

Namaste

Zenia

https://imgix.femina.dk/legacy/media/4e143e57c72b4e1e943b1732153d9dd6.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/8f316a6474364a148b0e4d70ab91759c.jpg
Hørt i yoga-studiet:
Yoga handler ikke om at være perfekt, men at indse, at den du er, altid har været nok

Velkommen til min verden.
XX Zenia

Zenias yogaeventyr 13

Zenias yogaeventyr 14

Zenias yogaeventyr 15

Zenias yogaeventyr 16

Læs også