Forkæl dig selv
Sundhed

Vi forkælede os selv i Middelfart

19. marts 2019
tekst og
foto af Charlotte Kobberøe Fink
Der var masser af grin, god stemning og selvforkælelse, da knap 300 dejlige kvinder søndag den 17. marts deltog i SØNDAG Forkæl dig selv i Middelfart. Få et lille indblik, og se billeder fra dagen her.

SØNDAG Forkæl dig selv i Middelfart: En skøn dag med masser af inspiration

Martssolen kæmpede forgæves mod skyerne, og vindstødene fik de røde SØNDAGs-flag ude foran Comwell i Middelfart til vaje faretruende, men knap 300 glade kvinder trodsede både vejr og vind for at få en hyggelig forkælelsesdag denne - i hvert fald på kalenderen - forårssøndag til SØNDAG Forkæl dig selv.

Heldigvis skulle vi være inde hele dagen, og så snart svingdørene lukkede efter deltagerne i foyeren, overtøjet var hængt i garderoben, og frisurerne var børstet på plads, var den gode stemning ikke til at tage fejl af: Kaffeduften blandede sig hurtigt med lyden af snak, grin og - for nogle af de garvede deltagere - gensynsglæde med både SØNDAGs redaktion og andre deltagere fra tidligere år, inden det klokken 10 var tid til, at chefredaktør Stinne Bjerre skulle byde velkommen i det store shopping-område.

Samme ramme, ny inspiration

Det er ottende gang, at SØNDAG afholder eventet Forkæl dig selv, og også I år bød dagen traditionen tro på masser af inspirerende workshops, mulighed for shopping af for eksempel tøj, makeup, smykker og boligtilbehør, lækker forplejning i dagens løb, middag om aftenen, underholdning og konkurrencer.

Selvom formen på eventet er nogenlunde ens fra år til år, så byder indholdet altid på ny inspiration. I år kunne deltagerne blandt andet komme i Dennis Knudsens' kyndige hænder, når han til hår-workshoppen stylede deltagere med både kort, langt, krøllet og farvet hår. Med masser af stjernefrisørs-rutine gav han kvinderne brugbare tips til fx volumen, opsætninger og pleje - alt imens hans afslappede facon og kække humor gav deltagerne et godt grin med på vejen.

Derudover kunne kvinderne også få inspiration til blandt andet hudpleje og hverdagsmakeup, prøve at designe deres egne Trollbeads-armbånd, få nyheder om både mode og kosttilskud og høre psykolog og forfatter Pia Callesen indlevende fortælle og demonstrere metakognitiv terapi.

LÆS OGSÅ: Søndag stod i forkælelsens tegn - reportage fra Forkæl dig selv i Roskilde

Både garvede og grønne deltagere

I forplejnings-området kunne deltagerne i dagens løb også få taget et professionelt fotografi og få det printet på deres egen SØNDAGs-forside. Det fik Bodil Mortensen og Susan Sunne traditionen tro gjort. Det var nemlig 5. gang, de deltog i forkælelses-dagen, som for de to veninder altid er en fornøjelse og en oplevelse, som de hvert år ser frem til at få sammen.

De har begge forsiderne fra de sidste tre år hængende derhjemme, som dagligt minder dem om dejlige dage. Det første år fik de dog ikke taget et billede, da de var bange for, om de så endte på forsiden af et eksemplar af SØNDAG i handlen, fortæller veninderne med et grin. Men da de to året efter fandt ud af, at det ikke var tilfældet, var de ikke i tvivl om, at de sselvfølgelig skulle have et minde-billede sammen fra dagen, og i år kunne de så føje det fjerde til samlingen.

På forkælelsesdagen er der både mange gengangere som Bodil og Susan, men hvert år kommer der også nye deltagere til. To af dem var Trine Thomsen og Jette Østergaard. De er mor og datter, og mor Jette havde givet Trine billetterne i 50-årsfødselsdagsgave.

- Indimellem har vi brug for at være alene sammen uden mænd og børn og få lidt forkælelse, for man kan godt glemme sig selv i hverdagen. Og så var dette en rigtig fin anledning til det, fortæller Trine Thomsen, efter de to har fået foreviget dagen med en mor-datter forside.

Afslutning og på gensyn

Efter workshopsene og de sidste indkøb af gode tilbud i shopping-loungen var det tid til at gå til bords. I den smukke banketsal med de store panoramavinduer, hvorfra man kunne skimte Lillebæltsbroen i det fjerne, var der dækket op til en lækker to-retters middag med tilhørende vin. Under middagen kom Maria Montell akkompagneret af sin musiker-trio for at spille for os og fortælle lidt om sin livsrejse som musiker. Både de gamle klassikere og nye sange fra Montells seneste album fik deltagerne til at klappe med og rokke i stolene – og et par enkelte kvinder til at rejse sig og afslutningsvis danse med på ”Di da di”.

Til sidst var der lodtrækning om præmier og uddeling af goodiebags, og så var det ellers tid til at sige tusind tak for i år – og på gensyn – inden deltagerne begav sig ud i den tiltagende blæst for at finde hjem på både den ene og anden side af Lillebælt.

Se billeder fra dagen herunder:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også