https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/september/farmerprim.jpg
Træning og kost

Verdens bedste motion?

18. september 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Glem løbeturen. Drop cyklen. Den bedste form for træning er … at gå! Det siger i hvert fald LiveStrong.com. Læs om den nye måde at komme i topform og forbrænde kalorier på! Det er nemlig ikke en helt almindelig gå-tur …

At en rask gåtur klarer tankerne, renser hovedet og kan være udmærket motion, der ikke belaster dine led, ved vi godt. Men at det ligefrem er den absolut bedste motion at kaste sig ud i, når kiloene skal væk, hjertet styrkes og formen pudses alvorligt af, er muligvis nyt. Og det er ikke power-walk, vi snakker om her. Næ, det er skam Farmers Walk, du skal ud i, hvis du vil have det optimale udbytte ud af din træning.

Farmers Walk med vægte
Hvor meget decideret farmer, der lige er over motionen, er svært at sige, men faktum er, at det er hårdt, og det er krævende. For det er ikke bare benene, der skal gøre arbejdet. Der skal vægte i hænderne, mens du går afsted, men så skulle altså være absolut number one-motionsformen, hvis det er fedtforbrænding, der står øverst på listen. Farmers Walk får nemlig gang i alle store muskelgrupper. Der er bare ligge en teknik eller to, der skal læres.

Gå … og gentag!
Og selvom øvelserne minder om dem, du måske har set til 'stærk mands-konkurrencer', hvor voldsomt store mænd slæber hundredevis af kilo efter sig, kan en hel del mindre selvfølgelig gøre det. Snup et par vægte, der udfordrer dig, og bær dem et kort stykke. Husk den gode holdning, brystet højt og ryggen ret. Bare tyve meter skal du begynde med. Det er da til at overskue. Du skal repetere øvelsen 8-10 gange, og det er dér, det begynder at kunne mærkes i både mave, arme, ryg og ben.

Don't give up! Gå!
Det er åbenbart hårdere, end man lige skulle tro, for LiveStrong.com ved på forhånd, at du får lyst til at gi' op midt i 'gå-turen'. Lad være med dét, men bid tænderne sammen og undgå at tabe vægtene … så er øvelsen spildt. Og er det for hårdt for dig, og vægtene vejer for meget, kan du prøve med mindre vægte, du kan spænde om anklerne eller armene. Selvom det ikke er lige så hårdt og derfor ikke lige så effektivt, vil du også på den måde kunne øge og opretholde din forbrænding gennem hele dagen. Og efter en måned skal det forestille, at du slet ikke kan undvære dine nye gå-ture. God gå-tur!

Læs også