Marineret oksekød med sprød grøntsagssalat til 2 personer
INGREDIENSER
360 g magert oksekød skåret
i bøffer (filet/mørbrad)
salt og friskkværnet peber
CHILI-MARINADE
1 håndfuld frisk mynte
3 limefrugter
1 frisk rød chili
GRØNTSAGSSALAT
150 g broccoli
125 g jordskokker
100 g gulerødder
100 g fennikel
100 g små tomater
75 g rucola
CITRONDRESSING
1½ spsk. olivenolie
3 tsk. lagret mørk balsamicoeddike
1 usprøjtet citron
Næringsindhold pr. person
Energi: 460 kcal
Protein: 47,6 g
Fedt: 18,4 g
Kulhydrat: 31 g
Kostfibre: 9,7 g
Opskrift- sådan laver du Marineret oksekød med sprød grøntsagssalat
1. Chili-marinade: Hak mynten groft. Pres saften af 2½ limefrugter; skær den sidste halve lime i kvarter, og gem den til anretningen. Rens chilien, og skær den i tynde skiver. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen. Læg bøfferne i marinaden i mindst 1 time.
2. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber, og steg det på en (grill-)pande et par minutter på hver side.
3. Grøntsagssalat: Skyl broccolien, og del den i små buketter. Skrub/skræl jordskokker og gulerødder. Skær den grønne top af fenniklen, og gem den. Skær jordskokker og fennikel i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
4. Skær gulerødderne i stave. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Skyl rucolaen.
5. Citrondressing: Riv skallen af citronen fint, og bland med olie og eddike. Smag til med salt og peber.
6. Anret grøntsagssalaten på tallerkener sammen med bøfferne, og dryp med citrondressing.
PRØV OGSÅ: flæskesteg med råmarinerede squash