Træning og kost

Ugens slankeopskrift: Kyllingepilaf med bagte rodfrugter

af Sandra Pugliese 11. februar 2015
Foto: Line Falck
Vil du gerne tabe dig eller bare gerne holde en sund kropsvægt? Hver uge får du en ny slankeopskrift, som hjælper dig på vej. Her får du opskriften på kyllingepilaf med bagte rodfrugter

Kyllingepilaf med bagte rodfrugter til 2 personer

Fuldkornsris er den sundeste risart – vælg selv, om du vil bruge brune, røde eller sorte.

INGREDIENSER 50 g rødløg 2 fed hvidløg 2 tsk. olivenolie til stegning 275 g kyllingebrystfilet 2 spsk. garam masala 75 g fuldkornsbasmatiris 2½-3 dl hønsebouillon salt og friskkværnet peber 400 g pastinak og/eller persillerod, skrællet vægt 1 tsk. olivenolie   TIL SERVERING 100 g gulerod, skrællet vægt 30 g forårsløg 1 lille håndfuld frisk mynte 100 g græsk yoghurt 10 %  

Opskrift - sådan laver du kyllingepilaf med bagte rodfrugter

  1. Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Svits løg og hvidløg i olie i 3-4 minutter i en dyb pande ved lav varme. Skær kyllingekødet i strimler, og steg det med løgene i et par minutter. Tilsæt garam masala og ris. Hæld bouillon ved, og lad det småsimre, til risene er færdigkogte. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, og smag til med salt og peber.   2. Skræl pastinakker/persillerødder, og skær dem i små tern. Bland olie med lidt vand, og vend rodfrugterne heri. Læg dem i et ovnfast fad, og bag dem møre i ovnen ved 190° i ca. 20 minutter.   3. Servering: Skræl gulerødder, og skær dem i tynde strimler på langs. Del strimlerne i små stave. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Vend de bagte rodfrugter med risretten lige inden servering. Pynt med gulerodsstrimler, forårsløg og hakket mynte, og top med yoghurt.   Næringsindhold pr. person Energi:  624 kcal Protein: 42,8 g Fedt: 19,4 g Kulhydrat: 76,5 g Kostfibre: 13,9 g

PRØV OGSÅ: Bønnesalat med rødløg og tomat