kylling
Træning og kost

Ugens slankeopskrift: Kylling i grøn karrysauce med blomkålsris

8. oktober 2014
af Sandra Pugliese
Foto: Line Falck
Kylling i grøn karrysauce med blomkålsris. Når du vælg blomkålsris frem for hvide ris skærer du ned på de tomme kulhydrater

Kylling i grøn karrysauce med blomkålsris til 2 personer

INGREDIENSER TIL KYLLING I GRØN KARRYSAUCE MED BLOMKÅLSRIS 300 g kyllingebrystfilet 1 fed hvidløg 2-3 cm frisk ingefær 25 g skalotteløg ¼ tsk. gurkemeje 1 spsk. olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber 1 frisk grøn chili 150 g yoghurt naturel 3,5 % 2 håndfulde koriander 1 lille håndfuld mynte saft af ½ limefrugt   Find mange andre lækre retter med kylling lige her   GRØNT TILBEHØR 200 g gulerod, skrællet vægt 100 g squash   BLOMKÅLSRIS 300 g blomkål  

Opskrift - sådan laver du kylling i grøn karrysauce med blomkålsris

  1. Skær kyllingefilet i tynde strimler. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint. Pil og hak løget. Steg gurkemeje i olien på en pande, og tilsæt hvidløg, ingefær og løg. Tilsæt kyllingestrimler, krydr med salt og peber, og steg dem godt på begge sider i 4-5 minutter.   2. Rens chilien, og blend yoghurt med chili, krydderurter og limesaft. Hæld yoghurtblandingen over kyllingen, og lad det simre under låg ved svag varme i 10 minutter.   3. Grønt tilbehør: Skræl guleroden, og skær den i tynde strimler på langs. Skyl squashen, og skær den på samme måde.   4. Blomkålsris: Skyl blomkålen, og del den i buketter. Blend dem i en foodprocessor (eller riv dem på et rivejern). Hæld kogende vand over blomkålsrisene, og hæld straks vandet fra.   Næringsindhold pr. person Energi:  387 kcal Protein: 39,9 g Fedt: 14,7 g Kulhydrat: 27,5 g Kostfibre: 7,4 g   PRØV OGSÅ: Broccolisalat med pollo tonnato