Krydrede kalvekødsspyd og spidskålsslaw til 2 personer
INGREDIENSER 400 g magert kalvekød salt og friskkværnet peber små træspyd
COLESLAW 450 g rød spidskål (du kan også bruge grøn) 100 g æble, udkernet vægt 1 lille håndfuld bredbladet persille
PAPRIKADRESSING 100 g yoghurt 3½ % 1 spsk. god mayonnaise 1 tsk. røget sød paprika 1 tsk. honning salt og friskkværnet pebe
Opskrift - sådan laver du krydrede kalvekødsspyd og spidskålsslaw
1. Skær kødet i lange strimler, og sæt dem på spyd. Krydr med salt og peber. Steg dem på en varm grillpande et par minutter på hver side. De må gerne være rosa indeni, så de stadig er saftige. 2. Coleslaw: Rens spidskål, og snit det ultratyndt, gerne på et mandolinjern. Skyl æblet, fjern kernehuset med en udstikker, og skær æblet i tynde stave eller både. Skyl og tør persillen. Pluk bladene, og kassér stilkene. 3. Paprikadressing: Bland yoghurt med mayonnaise, og smag til med paprika, honning, salt og peber. Bland spidskål og æble med dressingen, og pynt med persilleblade.
Næringsindhold pr. person Energi: 447 kcal
Protein: 49,1 g
Fedt: 18,9 g
Kulhydrat: 23,4 g
Kostfibre: 6,4 g
PRØV OGSÅ: Steak med gratinerede grøntsager