Træning og kost

Ugens slankeopskrift: Grønne falafler med raita

18. februar 2014
af Sandra Pugliese
Foto: Lars Ranek
Normalt ville man servere falaflerne i et pitabrød eller i fladbrød, men her er det hvide brød erstattet med sprøde spidskålsblade. Få ugens slankeopskrift - grøn falfafel med raita her

Grønne falafler med raita til 2 personer (1 time)

INGREDIENSER

FALAFLER: 150 g tørrede kikærter  4 fed hvidløg 50 g skalotteløg 2 store håndfulde mynte 125 g grønne ærter (fra frost, optøede) 1 tsk. bagepulver 1 tsk. salt 1 tsk. knust spidskommen 1 tsk. stødt koriander 2 spsk. citronsaft ca. 1-2 spsk. fuldkornsmel 1½ spsk. olivenolie til stegning   RAITA: 100 g squash 1 lille håndfuld mynteblade 25 g rødløg 50 g yoghurt naturel 1,5 % salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING: 4-6 spidskålsblade, ca. 150 g 200 g tomater 100 g squash  

Opskrift - sådan laver du grøn falfafel med raita

1. Falafler: Udblød kikærterne i koldt vand i mindst 8 timer. Kassér vandet, og skyl kikærterne i friskt vand. Pil hvidløg og løg. Kør alle ingredienserne til falaflerne på nær olien til en lind fars i en foodprocessor/minihakker. Mængden af mel afhænger af, hvor våd farsen er – brug så lidt mel som muligt. Form farsen til små kugler, og brun dem ved middelhøj varme på begge sider i olien på en slip let-pande. Steg derefter falaflerne færdige i ovnen på bagepapir på en bageplade ved 200° i ca. 20 minutter.   2. Raita: Skyl squashen, og høvl den i meget tynde skiver på langs, gerne på et mandolinjern. Skær derefter skiverne i meget tynde strimler. Hak mynte og rødløg fint. Bland yoghurt med squash, mynte og løg, og smag til med salt og peber.   3. Servering: Skyl og tør spidskålsbladene. Skyl tomater og squash. Skær tomaterne i tern eller tynde skiver, og høvl squashen i meget tynde skiver på langs, gerne på et mandolinjern. Fyld spidskålsbladene med falafler, tomat og squash, og servér med raita.   Næringsindhold pr. person Energi: 549 kcal Protein: 26,1 g Fedt: 15,9 g Kulhydrat: 84,5 g Kostfibre: 18,2 g   TIP: Falaflerne smager også skønt kolde og kan evt. fryses, så du også har til en anden dag.   PRØV OGSÅ: Marineret oksekød med sprød grøntsagssalat