Græskarsuppe med kalvespyd til 2 personer
INGREDIENSER
200 g butternutsquash, skrællet vægt
300 g persillerod, skrællet vægt
2 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. garam masala
40 g løg
1 fed hvidløg
5-6 dl grøntsagsbouillon
salt og friskkværnet peber
100 græsk yoghurt 10 %
FYLD
100 g æble
1 spsk. citronsaft
KALVEKØDSSPYD
300 g magert kalvekød
evt. estragon til pynt
Opskrift - sådan laver du gærskarsuppe med kalvespyd
1. Skræl butternutsquash og persillerod, og skær dem i små tern. Vend dem i halvdelen af olien, og bag dem i hver sit fad i ovnen ved 170° varmluft i 20 minutter. Tag en håndfuld af persillerods-ternene fra som fyld til suppen.
2. Rist krydderierne på en tør, varm pande i 1 minut, og tag dem af panden. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Steg dem i den resterende olie. Tilsæt krydderier og bagte grøntsager. Hæld bouillon på, og kog op. Lad suppen simre 2-3 minutter. Blend suppen, til den er cremet, og smag til med salt og peber.
3. Fyld: Fjern kernehuset fra æblet, og skær æblet i små tern. Vend dem i citronsaft.
4. Spyd: Skær kødet i tern, og sæt dem på spyd. Steg dem på en pande i 2-3 minutter på hver side. Servér suppen med fyld, græsk yoghurt og spyd.
Næringsindhold pr. person
Energi: 516 kcal
Protein: 38,7 g
Fedt: 26,6 g
Kulhydrat: 35,5 g
Kostfibre: 9,1 g
PRØV OGSÅ: Wok med omelet og grøntsager