https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/02/07/traen/traen612x325.jpg
Træning og kost

Træn på et bestemt tidspunkt og få mest ud af din træning

14. februar 2013
af SØNDAGs Sundhedspanel
Foto Pantermedia
Skal du finde træningstøjet frem tidligt om morgenen, i løbet af dagen eller sent om aftenen, hvis du gerne vil have mest muligt ud af din træning? Få svaret her

Når man endelig får fundet træningstøjet frem og får bevæget sig ned i træningscenteret eller ud på sin vanlige løbetur, så vil man gerne have maksimalt udbytte af sine anstrengelser.

Men er det bedst at træne om morgenen, i løbet af dagen eller om aftenen?

Vi har spurgt SØNDAGs sundhedsekspert Hanna Tómasdóttir, der er uddannet Fysioterapeut og osteopat.

- Det bedste tidspunkt for dig at træne på er det tidspunkt, der passer netop dig allerbedst. Når du har svært ved at stå op tidligt om morgenen for at træne, så er det ikke motivationen, der driver værket. Mit råd er derfor, at du bør træne på de tidspunkter, hvor du har mest lyst og er mest oplagt til at træne. Så er der også større sandsynlighed for, at du fortsætter med træningen, og kontinuerlig træning giver trods alt grundlaget for de bedste træningsresultater, siger hun til SØNDAG og fortsætter.

LÆS MERE: Er du i tvivl om, om du får nok ud af din træning. Her får du 6 simple tips.

- Hvis du både er træt og uoplagt, og måske endda også sulten, når du træner, er der desuden en vis fare for, at du er ukoncentreret under træningen. I værste fald risikerer du at blive dårlig eller direkte at komme til skade, da kroppen ikke har energi nok til træningspasset. Ikke just de mest optimale betingelser for at træne, forklarer hun i SØNDAG.

LÆS MERE: Her får du syv fødevarer, der giver din krop den næring, den har brug for efter en hård omgang træning

Ikke optimalt at øge forbrænding på tom mave

Flere mener, at man får mere ud af sin træning, hvis den foregår om morgenen inden morgenmaden, da træningen er med til at øge din forbrænding. Men det er ikke nødvendigvis sundt, lyder det fra Hanna Tómasdóttir.

Vil du gerne booste din forbrænding, så får du her 6 tips til, hvordan du kan øge din forbrænding

- En del forskning viser, at konditionstræning tidligt på dagen inden morgenmaden skulle resultere i øget forbrænding. Men jeg ser det ikke som det mest optimale at øge sin forbrænding ved at træne på tom mave, da jeg ikke kan se det sundhedsmæssige i at træne på tom mave. Der er forskellige holdninger og hypoteser på området om træning på tom mave, om, hvorvidt det kun er fedtdepoterne, der bliver tæret på, eller om træning på tom mave, over tid, også vil kunne gå ud over muskelmassen. Hvis du ønsker at øge din forbrænding, findes der mange bedre løsninger, siger hun og nævner blandt andet styrketræning, hvor man går efter at opbygge større muskelmasse, samt intensiv intervaltræning, som vil resultere i en øget forbrænding.

Se flere gode tips til at booste din forbrædning i galleriet herunder

6 tips til at booste forbrændingen

Læs også