https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/09/36/bedste-kost-naar-du-traener/bedst-kost-til-traening-stor.jpg
Træning og kost

Den bedste kost når du træner

4. september 2012
af Lisbeth Madsen, Newsdesk
foto: Panthermedia
Se syv fødevarer, som giver din krop, det den har brug for, når den skal genopbygges efter din træning

Når du presser dine muskler ved træning nedbryder du dem. Og derfor er det vigtigt at tilføre din krop, det den skal bruge for at kunne genopbygge dem og gøre dig stærkere.

Websitet Womenshealthmag.com har talt med to specialister på området, og de anbefaler her, hvilke fødevarer du bør tænke ind i din daglige kost, når du træner.

Det er Leslie Bonci, leder af Center for Sports Medicine, University of Pittsburg, samt Susan Kleiner, der er Ph.d., forfatter til bogen 'Power Eating', der kommer med deres bedste kostråd.

Bær

Forskere fra US Department of Agriculture har netop placeret friske bær på en top tyve over fødevarer med flest antioxydanter. Antioxydanter beskytter dine muskler imod skade fra de frie radikaler, der kan blive udløst ved din træning.

LÆS MERE: Find ud af hvor mange bær du skal spise hver dag, hvis du vil styrke din sundhed.

Gulerødder

Gulerødder indeholder komplekse kulhydrater, som giver dine muskler energi, og kalium som kontrollerer dit blodtryk og muskelsammentrækninger.

Fuldkornsprodukter


Fuldkornsmorgenmad som fx havregryn med mælk kan også spises som et mellemmåltid inden din træning. Spis det et par timer inden du skal træne, og du vil have mere energi til træningen. Det vil også mindske din lyst til at overspise bagefter.


LÆS MERE: Få tre lækre bud på morgenmåltider, der er fyldt med fuldkorn.

Kyllinge- og kalkunlår

Du har brug for jern, zink og B-vitaminer til at genopbygge din krop efter træning, og den bedste måde at få det på, er gennem mørkt kød. Her bør du vælge kyllinge- eller kalkunlår, da de indeholder, det du skal bruge, uden at du får en masse animalsk fedt med.

Hummus

Komplekse kulhydrater, proteiner og umættet fedt. Hummus har en rigtig god sammensætning i forhold til at give dig energi til din træning og at genopbygge din krop. Desuden indeholder det ofte olivenolie, som ifølge et forskningsprojekt på Northwestern University indeholder stoffer, der modvirker brystkræft.

Æg

Æg er en rig kilde på jern, som er vigtig for kroppen og blodet. De indeholder også lecithin som er nødvendigt for hjernen, især når du træner.

Avocado

Det enkeltumættede fedt holder din krop stærk og smertefri. Et par stykker avocado hver dag er en rigtig god måde at booste fedtforskrækkede kvinder på, da fedtet styrker dine muskler og led.

Gratis sunde tips på facebook?

Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.

Læs også