https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/08/35/150-gram-baer/150-baer-stor.jpg
Krop & velvære

Så mange bær skal du spise for at styrke din sundhed

31. august 2012
af Trine Fisker
foto: Panthermedia
Bær er gode for kolesteroltallet og blodtrykket, så en masse bær er gode for din sundhed. Få svaret på hvor mange du skal spise om dagen

Det er ikke kun om sommeren man kan sætte tænderne i en masse lækre, velsmagende og farverige bær. Faktisk er det muligt at få fat i bær hele året rundt, men sommeren er naturligvis årstiden for de friske og danske bær.

Og ud over at de smager dejligt, så er der en helt oplagt grund til at spise så mange bær som muligt i løbet af dagen - nærmere bestem 150 gram.

LÆS MERE: Her får du seks lækre opskrifter på alt fra sirup, marmelade og shakes, der alle er fyldt med en masse bær.

De små lækkerbiskener er proppet til bristepunktet med sundhed, skriver iform.dk.

Bær er nemlig de mest koncentrerede kilder til sunde plantestoffer som blandt andet antioxidanter, lyder det fra læge Jerk Langer.

Forskning viser, at de lækre bær desuden er rigtig gode til at få styr på både kolesteroltal og blodtryk.

Sådan når de 150 gram

Og hvis du skal op på de 150 gram bær i løbet af en dag, så skal de ikke opfattes som en luksusvare, som man kun nipper af til dessert. Det er bær ganske enkelt alt, alt for sunde til.

Derfor er det det vigtigt at gøre dem til en fast del af dit køkken. Og selv om 150 gram lyder af meget, så kan du let få dem ind i din hverdagskost.

Brug dem som drys på yoghurt og havregryn, som puré på brød, i salater og som ingrediens i din hjemmelavede smoothie. Endelig kan du spise de sunde bær som snacks i stedet for popcorn, chips og andre usunde mellemmåltider.

LÆS MERE: En bonus ved at spise de flotte prange hybenbær er at de er fyldt med c.-vitamin. Læs mere lige her!

Og så er det vigtigt at du husker at vælge bær fra hele farvepaletten, da bærrenes farvestoffer også er de sunde stoffer. Så grib ikke automatisk ud efter jordbær, hindbær og blåbær hver gang, men spis dig også gennem de mere specielle som solbær, stikkelsbær, ribs og brombær.

Gratis sunde tips på facebook?

Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.

Læs også