Krop & velvære

Hyben er fyldt med c-vitamin

25. august 2012
af SØNDAGs Sundhedspanel
foto: Panthermedia
De flotte og velsmagende hybenbær er fyldte med c-vitaminer og andre nærende stoffer der styrker immunforsvaret

En af de dejlige naturoplevelser her i august er at gå til stranden og plukke en kurvfuld delikate bær fra hybenrosen. Plukker du tidligt om morgenen, får du nærmest en meditativ oplevelse af dufte, bølgeskvulp og solens første stråler.

LÆS MERE: Elsker du sommerens mange bær, så får du her seks lækre opskrifter på alt fra marmelade, sirup og mousse.

Når du har fået overstået arbejdet med at få dem renset - det kan passende gøres i en stor balje vand, som du putter alle bærrene i, halverer dem med en kniv og renser frøene ud med en teske - så kan du glæde dig over at du har en masse bær, som du kan fryse, bruge i smoothie eller sylte og laves til marmelade, og som samtidig med at de smager fantastisk, er knaldsunde.

Pluk hyben og gør naturen en tjeneste

De små, knaldorange bær er nemlig proppet med C-vitaminer og andre gode stoffer, der styrker immunsystemet, lyder det fra SØNDAGs faste ekspert Rikke Goerlich, der er uddannet phytoterapeut.

LÆS MERE: Det er ikke kun hyben, der er fyldt med c-vitamin. Find ud af hvilket lækkert sommerbær, der også er en god kilde til c-vitamin.

Du gør i øvrigt naturen en tjeneste ved at plukke bærrene. Hybenrosen er en såkaldt invasiv plante, som fortrænger den naturlige flora.

Gratis sunde tips på facebook?

Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.