https://imgix.femina.dk/media/fc435a08f5b649dc93b00e4929b751cd.jpg
Træning og kost

Træn maven med en snor?

16. marts 2011
af SARA SIVERTSEN, JP.DK
Få flad mave og stærk lænd, lover engelsk fysioterapeut. Dansk fysioterapeut er skeptisk.

Hvem vil ikke gerne have en flad mave og en ret og stærk ryg? Ifølge den engelske fysioterapeut Sammy Margo kan det klares ved at binde en snor om maven og gå med den hele dagen i en periode.

Inden man tager tøj på om morgenen, skal man ifølge Sammy Margo stille sig foran spejlet og trække maven så langt ind som muligt. Derefter skal man slappe 50 pct. af i maven og binde en snor om det smalleste område. Det skriver den engelske netavis The Guardian.

Stram snoren
Hvis man kommer til at slappe for meget af i maven i løbet af dagen, vil snoren presse og irritere, og man er derfor tvunget til at aktivere mavemusklerne dagen lang. Efter nogle dage kan man nøjes med at løsne snoren 30 pct., så snoren på den måde bliver strammere. Når det at holde maven inde er blevet en naturlig del af ens hverdag, kan man smide snoren ud.

Læs også:Stemmestyret løbecoach til mobilen

Bedre end mavebøjninger
Faktisk mener Sammy Margo, at denne manøvre er mere effektiv end at lave de klassiske mavebøjninger.

"Det vil få maven til at arbejde i hverdagen, frem for den time du er i fitnesscenteret, siger Sammy Margo til guardian.co.uk. Ud over at øvelsen giver flad mave, får man også en stærk lænd," forklarer Sammy Margo.

Læs også: Her er årets fitness-trends

Dansk fysioterapeut undrer sig
Vibeke Laumann, som er fysioterapeut og faglig konsulent hos Danske Fysioterapeuter, har ikke hørt om denne teknik før.

"Jeg kunne forestille mig, at man fik vejrtrækningsproblemer af det. Det får mig til at tænke på i gamle dage, hvor man gik med korset," siger Vibeke Laumann.

Hun vil dog give Sammy Margo ret i, at det at lave mavebøjninger ikke altid munder ud i en god holdning. - Man kan sagtens lave mange mavebøjninger og stadig have en elendig holdning. Det handler om, at man skal være opmærksom på at styre og koordinere hele muskelkorsettet, siger hun.

Læs også: Test en ny frisure

Spænd de indre mavemuskler
Vibeke Laumann vil ikke afvise, at Sammy Margos teknik i nogen grad kan være med til at fremme en forbedret holdning. Men hun vil ikke anbefale sine patienter at binde en snor om maven.

I stedet opfordrer hun folk til at rette ryggen og spænde de indre mavemuskler i løbet af dagen. Det giver nemlig fladere mave og en sund og god holdning på en naturlig måde.


Kom lettere i gang
med vægttabet i
selskab med
SlankedoktorLæs også