https://imgix.femina.dk/media/4fe5959ac7534efba166e453efd4beb8.jpg
Træning og kost

Stemmestyret løbecoach til mobilen

31. januar 2011
af Julia schmiegelow, alive.dk
Ingeniørstuderende bag stemmestyret løbecoach til mobilen

Nogle gange har man bare brug for lidt motivation når man er ude på sin løbetur, om end det er en at løbe med, milepæle eller for eksempel en applikation der kan guide dig gennem terrænet og fortælle dig hvordan din indsats er.

Studerende fra Århus bag applikation til mobiltelefoner, der viser vej under løbeturen.
"Løb fem kilometer i retning mod syd." Sådan siger du til din mobiltelefon, og den guider dig igennem din løbetur og lader dig slutte din rute hjemme igen efter fem tilbagelagte kilometer.
En gruppe danske ingeniørstuderende har udviklet en applikation, der som den første via din stemme, planlægger din løberute. Applikationen hedder Pervasive Running Guide, og er indtil videre tilpasset som mobilapplikation til Androidtelefoner. Den forventes at at komme på markedet i slutningen af 2011.

Med denne applikation kan du tale til din telefon, og den vil automatisk generere en round trip rute af en ønsket længde, siger Peter Gomez fra Ingeniørhøjskolen i Århus, der blandt andet står bag projektet. Han forklarer, at det udstyr der er på markedet i dag, godt kan planlægge din løberute, men at det er mere besværligt. De kræver nemlig, at du sætter dig ned og taster ind på en computer, og at du bagefter har en eller anden form for GPS med dig på turen.


Mål din egen fedtprocent
med en fedtprocentsmåler

Løb mere varieret
Desuden kan applikationen sørge for, at din løberute ikke bliver den samme hver gang.
-Mange løbere løber ofte den samme tur igen og igen. Det kan hurtigt blive trivielt, og efterhånden som man bliver bedre, er det også vigtigt at øge distancen, siger Peter Gomez.

Følg din indsats
Udover ruteplanlægning opsamler applikationen data om din position, højde, tid og aktuel fart under løbeturen. Det er desuden muligt at tilslutte en pulsmåler via bluetooth og dermed overvåge din præstation fra start til slut.
- Du kan følge din ydeevne undervejs på turen. Det betyder, at du kan træne nøjagtig så hårdt, som du har brug for til at komme i form til for eksempel et maraton. Det kan virke enormt motiverende for mange, siger Peter Gomez.

Læs også:
10 must-haves iPhone-apps til kvinder
Kalkunfrikadeller anbefales af Slankedoktor.dk
Intensiv pleje til vinterhud

Læs også