https://imgix.femina.dk/media/4da3f801a285491c843ae2c7117dbbac.jpg
Træning og kost

Her er årets fitness-trends

20. januar 2011
af Julia schmiegelow, alive.dk
foto: all over press
Fitnesskæder afslører, hvilke hold du i det kommende år kan have det sjovt og komme i god form på.

Cykling, Bodypump eller Zumba. Landets største fitnesskæder har efterhånden lange lister med motions- eller styrketræningshold, men nye hold kommer hele tiden på.

Læs også: Dyrk motion nu og vær slank om 20 år

Mere løb Hos
Fitness.dk er der i det kommende år mere dans og løb på programmet, skriver TV2.dk.

- Løb er jo en meget populær træningsform, og derfor er vi i gang med at videreudvikle vores løbekoncept, siger Line Saletta som er salgs- og marketingdirektør hos Fitness.dk til Tv2.dk.

Hos SATS satser man også mere på løb. Her er der her i januar et nyt hold, som hedder Training for Runners, hvor man i grupper træner sig op til løbesæsonens start.

Lilla løbetrøje - Newline

Flere dansehold
SATS ser også på blandt andet på nye dansekoncepter og koncepter, som henvender sig til de aktive seniorer.

- Vi blev også ramt af dansebølgen i begyndelsen af 2010, og interessen for fitnessdansehold er stadig enorm. Vi har lige nu 184 Zumbahold om ugen i 34 af vores centre, og interessen for netop Zumba har smittet af på vores øvrige dansehold som Bodyjam og Ballroom Fitness, som vi lige har lanceret her i efteråret, siger Line Saletta.

Danseholdene har også været populære hos Fitness World, og her fortsætter man derfor med nye hold som LatinMix og RetroMix, som er kædens egen videreudvikling af Zumba.

Parkour
Vil man for alvor prøve noget nyt, lokker SATS med et hold, hvor man kan lære gadesporten parkour, hvor udøvere laver vilde hop over mure og mellem hustage. Hos SATS vil man undervise i en light-udgave af parkour.

- Det er en stor trend. Vi kommer til at bruge, de redskaber vi har, sætter en bane op og springer for eksempel rundt mellem bænkene. Parkour kommer til foråret i april og maj, siger Christina Høyer, som er kommunikationschef hos SATS.

Kettlebells
Fra februar kommer der i Fitness World også et hold, hvor du kan styrketræne med de såkaldte kettlebells, som bruges i crosstraining.

Læs også: 10 kvinders tip til en sundere hverdag

Læs også