https://imgix.femina.dk/media/e312188cb0d24c759b6a33e9bf59512e.jpg
Træning og kost

Dyrk motion nu og vær slank om 20 år

9. januar 2011
af Anders Graverholt Nielsen, Alive.dk
Foto: All Over Press
Hvis du er fysisk aktiv i 20’erne, er risikoen for overvægt senere i livet markant lavere – især for kvinder.

Ifølge en ny amerikansk undersøgelse offentliggjort i Journal of American Medical Association er der en sammenhæng mellem ens fysiske aktivitetsniveau, mens man ung, og ens kropsvægt, når man bliver ældre. Især kvinder kan høste en stor gevinst ved regelmæssig motion i deres tyvere.

Januartilbud: Meld dig ind i Q SLANK og få en gratis stavblender!

Tidlig motion gør markant forskel
6,1 kg og 3,8 cm om livet for kvinder og 2,6 kg og 3,1 cm om livet for mænd. Så stor er den gennemsnitlige forskel på, om har dyrket motion i 18- til 30-års alderen eller ej. Og de klokkeklare resultater vækker begejstring hos forskerteamet.

- Man kan aldrig eliminere aldersbetinget vægtøgning helt, men det er utroligt gode nyheder, at fysisk aktivitet rent faktisk har så stor indflydelse, siger Arlene Hankinson fra Northwestern University Feinberg School of Medicine i Chicago og hovedforfatter på undersøgelsen.

Intensivt medlemsskab - SlankeDoktor.dk

To en halv time om ugen er nok
I undersøgelsen defineres regelmæssig motion som to en halv times moderat til hård fysisk aktivitet om ugen, så hvis man følger Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger om motion, som ligger væsentligt højere, så skulle der være en chance for, at man stadig kan passe studenterkjolen til 20-års jubilæet.

Undersøgelsen er baseret på data fra 3554 mænd og kvinder, som er blevet fulgt i tyve år.

Læs også: Ti citater der gør dig til en bedre løber

Læs også