https://imgix.femina.dk/media/e69120e3977642639d4bc055f76dced5.jpg
Træning og kost

10 kvinders tips til en sundere hverdag

13. januar 2011
af Marie Tromborg Petterson, Alive.dk
Foto: All over Press
Hop i løbetøjet med det samme, du vågner, og send en sms til din veninde, når du er sliksulten, så er der større chance for, at du holder den sunde livsstil.

Det er nemt at komme til at stresse i bestræbelsen på en sund livsstil. For så skal man både spise ordentligt, dyrke motion, sove nok og en masse andre ting, der kan være svære at nå.

Sundhedsmagasinet iForm har bedt ti kvinder dele ud af deres bedste tips, der holder dem sunde i hverdagen.

Læs også: 10 citater der gør dig til en bedre løber

1. På hver anden veninde-date dyrker vi motion
.Jeg planlægger ca. hver anden venindeaften som en motionsdate. Vi træner sammen, løber en tur eller prøver en ny aktivitet. Gevinst: Vi lærer hinanden at kende på en ny måde, og der går sport i at prøve noget nyt. Det giver den bonus, at vi aldrig keder os sammen, og at motion aldrig bliver kedelig.
Terese, 27 år

2. Køber aldrig ind, når jeg er sulten
Jeg forsøger så vidt muligt at have spist, inden jeg skal i supermarkedet at handle, for ellers bliver jeg nemt fristet.Gevinst: Jeg undgår at få chokolade og kage med hjem.
Dorthe, 28 år

3. "Jeg er træt" er aldrig en undskyldning
Jeg løber normalt om morgenen med min søster, hvor vækkeuret ringer kl. 5.40. Det kræver disciplin, men hvis søvn var et argument, ville jeg aldrig komme af sted.Gevinst: Jeg får mere energi og bedre udbytte af en løbetur i morgenmørket end at sove en ekstra time.
Anne, 42 år

4. Jeg tager altid trappen
På mit arbejde er der mange etager, men uanset om jeg skal i kælderen eller op på fjerde, tager jeg altid trappen.Gevinst: Jeg får god gratis motion.
Elisabeth, 48

5. Tager løbetøj på, når jeg står op
De dage, jeg skal løbe, springer jeg i løbetøjet straks om morgenen. Gevinst: Jeg kommer altid ud at løbe, for det er for pinligt at skulle tage løbetøjet af uden at have løbet.
Charlotte, 43 år

"Tab dig 10 kilo på 10 uger med Q SLANK", læs mere her

6. Laver armstrækninger, mens tevandet koger
Jeg drikker meget te, og når jeg alligevel står og venter på, at vandet skal koge, kan jeg lige så godt tage armstrækninger.Gevinst: Jeg står ikke og venter utålmodigt og får i stedet flotte arme.
Karen 30 år

7. Sms'er, når jeg får trang til sukker
De perioder, hvor jeg føler mig sukkerafhængig, har jeg en aftale med en veninde om, at jeg sender hende en sms, inden jeg kaster mig over chokolade, is og kage.Gevinst: Det får mig til at tænke mig om en ekstra gang, inden jeg propper noget i munden.
Helene, 42 år

8. Behøver ikke være den bedste
Alt behøver ikke at være perfekt, og jeg behøver ikke at være den bedste til alt. Gevinst: Jeg bliver ikke så skuffet over mig selv, hvis det jeg udretter, ikke er perfekt.
Sarah 30 år.

9. Belønner hver træning med 20 kr.
Hver gang jeg har trænet, må jeg smide 20 kr. i sparegrisen. Pengene i grisen må jeg bruge til præcis det, jeg har lyst til. Gevinst: Jeg kan købe f.eks. et par fede sko og have god samvittighed.
Katja, 25 år

Pilates - Effektiv workout

10. Holder på uret, når der er chips på bordet
En tidligere kollega gave mig tippet om at holde på mit ur, når jeg var til fest, og der kom chips på bordet. Gevinst: Det gør, at jeg aldrig spiser chips - og dermed undgår mange kalorier, for har man først taget én chips, kan man ikke stoppe.
Charlotte, 38 år

Læs også