https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/september/yogaprim.jpg
Træning og kost

Træn dig til et bedre sexliv!

5. september 2013
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Kniber det med lysten? Så hop med på yoga-bølgen. Ikke bare for velværet, vægten og humøret, for den populære motionsform kan mere end dét, viser ny undersøgelse. Yoga kan også skrue op for din lyst til sex.

Det øger blodcirkulationen i kroppen, det er godt for hormonbalancen, og det skaber balance mellem hjerne og krop. Det sidste er åbenbart ret så væsentligt, for folk med mangel på sexlyst mangler ofte præcis dén balance, skriver kk.no.

Yoga for sexlivet
Men et studie, publiceret i International Society for Sexual Medicine slår fast, at regelmæssig yoga-træning har mere at byde på end god form og bedre velvære. Det påvirker din sexlyst - og dermed dit sexliv - i en positiv retning. Især for de kvinder, der lider af … metabolisk syndrom.

Metalbolisk syndrom?
Dén diagnose kendte vi (heller) ikke til her på redaktionen, men det handler om en samling forstyrrelser i kroppens omsætning af næringsstoffer, der skruer op for alle de ting, der ikke må skrues op for. Blodtryk, insulinværdier, kolesteroltal - og vægten, og dét har en indflydelse på vores lyst til sex.

Yoga - to gange om ugen
Det kan vi altså rette lidt op på med yogatræning to gange om ugen i 12 uger, lover neurolog og forsker ved Dr. Ram Maonohar Lohia Sygehuset i New Delhi, Vikas Dhikav. Yoga øger sexlysten, fordi det reducerer stress og øger blodcirkulationen, skriver altså kk.no.

Motion er godt!
Og det skulle såmænd være gavnligt for os alle sammen, mænd og kvinder - og uden matabolsk syndrom, mener forskerne bag forsøget. Og tidligere undersøgelserne har fastslået, at motion i det hele taget kan styrke seksualiteten, fordi en god grundform giver et bedre sexliv og styrker dine evner i sengen.

Yoga … eller andet godt
Er du bare ikke en yogapige, så spring ud i andre motionsformer. Fysisk aktivitet i det hele taget tager spændinger i kroppen, mindsker risikoen for stress og - vigtigt - øger testosteronniveauet i kroppen og dermed din lyst.

Kilde: kk.no

Køb Nike-trøje i Shoppen!

Læs også