Tarotkort: Læs alt, du skal vide og få dit personlige tarotkort her!
Tarotkort

Tarotkort – Alt du skal vide om tarotkort

15. april 2021
af Malene Fich Weischer, redaktionen
Udgivet første gang 6. april 2014. foto: Shutterstock
Tarotkort er blevet voldsomt populære, og tarot-horoskoper er noget, flere og flere får lagt. Men hvad er det med de tarotkort og deres betydning? Tarotkort-eksperten Anne-Marie Østersø gør dig klogere på tarot-verdenen lige her!

”Træk et tarotkort og få svar på dit spørgsmål.”

”Få lagt et personligt tarot-horoskop.”

”Bliv klogere på fortid, nutid og fremtid med tarotkort.”

Tarotkort er blevet voldsomt populære de seneste år, og foruden at være smukke at se på, lover de visdom og vished om både stort og småt. Men kan det virkelig passe, at tarotkortene er uden begrænsning? Hvordan foregår en tarotkort-tolkning overhovedet? Og hvordan bevæger man sig ind i tarotkortenes verden, hvis man er nybegynder?

Dét og alt andet, der er værd at vide om tarotkort, gør tarot-eksperten Anne-Marie Østersø os klogere på her.

Tarotkort – hvor stammer de fra?

Selvom tarotkort er populære i store dele af verden, er der ingen der ved med sikkerhed, hvor kortene stammer fra.

Dog ved man, at de dukkede op i Europa i det 14. århundrede, fordi man har fundet gamle illustrationer fra dén tid.

Det forklarer Anne-Marie Østersø, som har arbejdet med tarotkort og tarotkorts betydning siden 1995. Her gør hun os klogere på tarotkortenes betydning samt hvilke tarotkort, der knytter sig til de forskellige stjernetegn.

Hvordan virker tarotkort?

Tarotkort bruges til at vejlede den, som får lagt kortene. Et sæt tarotkort består altid af 78 kort med farverige illustrationer, der hver især kan bruges til at fortælle noget om livet – både om fortid, nutid og fremtid. Illustrationerne kan se meget forskellige ud fra sæt til sæt, men deres betydning er altid den samme.

– Set med mine øjne er tarotkort en bibel. Her kan jeg hente trøst og svar på de spørgsmål, jeg måtte have. Jeg læser symbolikken i tarotkortene og ud fra dette, giver de mig klar besked om min fortid, min nutid og min fremtid, siger Anne-Marie Østersø.

Om eksperten:

Anne-Marie Østersø har beskæftiget sig professionelt med tarotkort og clairvoyance siden 1995. Hun arbejder desuden som clairvoyant, brevkasseredaktør i Ude og Hjemme, forfatter, foredragsholder og smykkedesigner.

Læs mere her.

– Jeg har beskæftiget mig med tarotkort siden 1995, men selv om jeg føler, jeg er rigtig dygtig på dette felt, så har jeg stadig meget at lære.

– Det er dét, der er utroligt ved disse kort; du finder hele tiden nye symbolikker, eller du udvikler dig, og dermed skifter kortene betydning. Altså, du ser noget andet i den symbolik, der kommer frem.

Gennem sit virke som clairvoyant har Anne Marie Østersø brugt tarotkortene for at have noget håndgribeligt, som folk kunne se.

– Folk synes ofte, at det er utroligt svært at sætte kortene sammen, men set med mine øjne så handler det om, at man er for hurtig til at ville have svar på sine spørgsmål. Når jeg laver kurser, så deler jeg tarotkortsættet op, så man allerførst lærer omkring den store arkana, siger hun.

Den store Aranka

Tarotkort er delt op i to kategorier, der hver repræsenterer noget forskelligt. Den store Aranka er den ene, og den består af 22 kort med navne som ’Skæbnehjulet’, ’Døden’ og ’Narren’.

Disse kort repræsenterer store og mere langsigtede begivenheder i livet, såsom bryllup, job og karriere.

I Den store Aranka kan man nøjes med at trække ét kort og så få svar på sine spørgsmål. Men der findes også tarot-oplæg både med tre tarotkort (fortid, nutid og fremtid), fem kort og helt op til 35 kort.

Den lille Aranka

Den lille Aranka er fordelt på fire sæt af i alt 56 kort, således at der er 14 kort i hvert sæt. Disse kort bruges til at fortælle om de mindre og mere hverdagslige ting i tilværelsen. Det kan være konflikter derhjemme eller en snarlig eksamen.

Kortene i Den lille Aranka har navne som ’Sværd’, ’Mønter’ og ’Stave’.

Tarot-vejledning: Sådan finder du dit personlige tarotkort

Ligesom du har et stjernetegn, har du også et personligt tarotkort, som knytter sig til din fødselsdato. Dette tarotkort afspejler hvilke muligheder, du har i livet.

Sådan finder du dit personlige tarotkort:

For at finde frem til dit personlige tarotkort, skal du tage de to første cifre i din fødselsdato.

Hvis du har fødselsdag efter den 21, skal du lægge de to cifre sammen.

Hvis du f.eks har fødselsdag den 3. er dit personlige tarotkort nr. 3; Kejserinden. Hvis du har fødselsdag den 25 er dit personlige kort 2 +5 = 7, altså Vognen.

Kilde: Anne Marie Østersø.

Hvad kan tarotkort fortælle?

Tarotkort kan blandt andet fortælle dig, om du er på rette vej arbejdsmæssigt, om du snart finder en kæreste, eller hvad du skal gøre for at finde en kæreste, siger Anne Marie Østersø.

– Kortene kan også fortælle dig om dine skjulte evner. Der er ingen grænser for, hvad du kan få af vide, men det kræver jo, at du kender kortene ind og ud. Jeg vil dog sige, at død og sygdom rører jeg aldrig ved. Det føler jeg ikke, ville være rigtigt.

Kan man spå om fremtiden med tarotkort?

Det vil fortalere for tarotkort sige, at man kan, hvis altså man forstår tarotkort betydning.

– Man skal dog huske, at hvis man spørger kortene, om man finder en kæreste og man får ja til det, men samtidig får et råd om at man skal rejse til udladet og finde ham, ja, så vil man jo kun møde denne mand, hvis man rejser. Det vil sige, at kortene guider dig til at komme på den rette vej for at opnå dét, du gerne vil, siger Anne Marie Østersø.

Hvad er forskellen på tarotkort og englekort?

Måske har du også hørt om englekort, og måske har du lidt svært ved at skelne mellem de to typer af kort. Det er ikke så underligt, for ifølge Anne Marie Østersø er der heller ikke den store forskel på englekort og tarotkort.

– Englekort er også fyldt med symboler, og derved kan man bruge englekort på samme måde som tarotkort. Dog vil nogle mene, at englekort er en besked fra vores engle. Men mon ikke de beskeder, vi får fra tarotkortene også kommer fra vore engle?

Hvordan fungerer et tarot-horoskop i forhold til et almindeligt horoskop?

Det er populært at få lagt et personligt horoskop baseret på ens stjernetegn, men det er så sandelig også blevet hipt at få lagt et tarot-horoskop. Men hvad er egentlig forskellen på de to?

– Jeg skriver faktisk på en bog om lige præcis dette emne. For omkring otte år siden fik jeg en åbenbaring – jeg er jo clairvoyant – da jeg sad med mine tarotkort. Jeg fik at vide, hvordan jeg kunne bruge disse kort som et horoskop.

– Det er en bestemt formel, jeg bruger, og den vil jeg gerne holde for mig selv, til min bog er udkommet, da jeg er den eneste i verden der kan lave dette. Men overordnet fungerer det på samme måde som et almindeligt horoskop, hvor man kan gå ind og se betydningen af en specifik dag, år osv.

– Forskellen er bare, at et tarot-horoskop også giver dig et skæbnetal/skæbnekort. I det hele taget giver tarotkortene lidt flere facetter til horoskopet, siger Anne Marie Østersø.

Læs også