Clairvoyant-guide: Kan du blive clairvoyant? Læs om alle tegnene her.
Clairvoyance

Clairvoyant guide: Har du clairvoyante evner? Her er tegnene (og hvad du så kan gøre)

15. april 2021
af Karoline Mathilde Rasmussen, Redaktionen
Udgivet første gang 23. juli 2018. Foto: Pantherstock
En clairvoyant kan se ting, andre ikke bemærker. Kan du det? Eller har du måske en meget veludviklet intuition? Så kan det være tegn på, at du har clairvoyante evner.

Der findes både myter og fordomme om clairvoyance, men når det kommer til stykket, er det faktisk ikke så hokus-pokus-agtigt, som det kan lyde.

I hvert fald ikke hvis man spørger Jette Harthimmer, der har arbejdet som professionel clairvoyant og spirituel mentor i mere end 30 år.

For at blive klogere på clairvoyance, har vi fået hende til at fortælle om de forskellige clairvoyante evner, der findes – samt hvad du selv kan gøre, hvis du vil træne dine evner.

Hvad er en clairvoyant?

Når du hører ordet ’clairvoyant’, hvad tænker du så på? Måske tænker du på afdødekontakt, at kunne se ind i fremtiden, at fornemme det skjulte eller at være i kontakt med engle og ånder.

Ingen af delene er forkerte, men helt overordnet set er clairvoyance din mavefornemmelse, din intuition, eller hvad du vælger at kalde det. Og det er en evne, vi alle har i os.

En clairvoyant i os alle

Hos den enkelte kan de clairvoyante evner imidlertid være mere udtalte og veludviklede.

– Mange tror, man skal være noget særligt for at kunne blive clairvoyant. Det skal man ikke, man skal bare være sig selv, for det ligger latent i os alle sammen.

– Vi har alle oplevet at have drømt noget, som er sket efterfølgende, og vi har alle prøvet at kunne færdiggøre andres sætninger. Det er fordi, noget inde i os véd de her ting, siger hun.

Hvad er tegnene på clairvoyante evner?

Hvis man spørger Jette Harthimmer, har vi altså alle evnerne boende i os. Og så er der nogle, der har endnu stærkere clairvoyante evner – der er dem, der måske kan snakke med afdøde, fornemme auraer eller se engle.

Nogle kan endda høre, at der bliver sagt ting, som andre ikke kan høre.

Har du clairvoyante evner? Her er tegnene på, at du (måske) kan blive clairvoyant:

Du ser noget, andre måske ikke ser. Det kan være skikkelser, skygger og lignende.

Du kan opleve, at mens du taler med folk, kommer der billeder til dig, som har at gøre med deres liv.

Du går forbi nogle på gaden, du ikke kender, og når du passerer dem, ved du, hvad der rører sig i deres liv, om de har det godt eller dårligt.

Du kan mærke andres energier, eller du kan gå ind i et lokale og mærke den energi, der er der.

Du kan være sammen med mennesker, og de siger alle de rigtige ting, men du kan mærke, at noget ikke stemmer overens med det, der bliver sagt.

Kilde: Jette Harthimmer

I dag kan du man blandt andet melde sig til et clairvoyance-kursus, men generelt kan man øve sine evner på meget stilfærdig vis i det daglige liv. Her er nogle konkrete tips til at komme i gang.

Sådan udvikler du dine clairvoyante evner

1. Hvis du skal kunne mærke dig selv og lytte til din intuition, så skal du være mere offline. Det er svært for den åndelige verden at trænge igennem, hvis vi hele tiden sidder på Snapchat og Facebook.

2. Lad være med at fylde dig op med støj hele tiden. Undgå at have radio, tv og musik kørende hele tiden. I virkeligheden kan det bare være 10-15 minutter om dagen, hvor du er opmærksom på at være stille, sidder og lytter til din egen vejrtrækning. Det øjeblik, du gør det, kommer du i kontakt med den åndelige verden.

3. Find ud af, hvornår du føler dig inspireret eller får gode ideer. Er det, når du går en tur, eller når du står i brusebadet? Brug den tid til at være nærværende og opmærksom på dig selv og det, der omgiver dig.

4. Beslut dig for at lytte efter lyde. Det gør dig nærværende, og lige så snart du er det, mærker du, ser du, hører du, og så kommer det til dig.

5. Træn dit tredje øje. Det kan du fx gøre om aftenen, før du skal sove. Læg dig i sengen og lyt til alle lydene. Kan du høre en kat, der miaver, så forestil dig, hvordan den ser ud. Hører du en bil køre forbi, så forestil dig, hvilken farve den har, og hvad nummerpladen er.

Hvad kan jeg bruge clairvoyante evner til?

Man kan sammenligne clairvoyante evner med en muskel. En muskel, du kan træne, så den bliver større og stærkere. Hvis man træner sine evner og øver sig, vil vi blive bedre til at navigere i vores liv, mener Jette Harthimmer. Og det må være det vigtigste fokus.

Jette Harthimmer

Selvlært clairvoyant.

Jette Harthimmer tilbyder både kurser og foredrag, ligesom hun også producerer podcasten ClairCast, som berører spiritualitet og personlig udvikling.

Læs mere på harthimmer.dk

– Folk skriver ofte til mig, fordi de har fået at vide, de har clairvoyante evner, og nu ved de ikke, hvor det skal føre hen: Betyder det, det er noget, jeg skal arbejde med? Hvad gør jeg?

– Der svarer jeg altid: Tag det roligt, træk vejret, fortsæt din dag som normalt. Hvis du skal videreudvikle eller arbejde med det her, du kan, så skal du nok få det præsenteret, siger hun.

Hvis du gerne vil hjælpe andre med dine evner, er Jette Harthimmers bedste råd: Vent, vent, vent.

– Få integreret dit eget liv, din egen hverdag. Lær dig selv at kende. Brug det i første omgang som en gave til dig selv. Brug det til at stille spørgsmål i dit eget liv: Er det her den rigtige partner for mig? Skal jeg købe den her lejlighed? Hvis det er noget, du skal bruge professionelt, skal det nok blive vist for dig.

Kan man lukke ned for clairvoyante evner?

Jette Harthimmer blev selv opmærksom på sine evner, da hun var teenager, men først oppe i voksenlivet begyndte hun at dyrke dem og bruge dem professionelt som clairvoyant.

– Som teenager var jeg ret bange for det, fordi jeg ikke vidste, hvad det var. Og det er ikke, fordi den åndelige verden vil os det dårligt, angsten handler i bund og grund om uvidenhed. Vi ved ikke, hvad det er?

Genkender du nogle af disse udsagn? Så kan det være et tegn på, at dine clairvoyante evner er særligt udviklede

Du er lys- og lydfølsom.

Du hører eller fornemmer en indre stemme.

Du er god til at forudse, hvad der sker.

Du er god til at mærke, hvordan andre har det.

Du mærker energier og stemningen i et rum.

Du ved, hvad andre vil sige, før de gør det.

Du har set skygger, som forsvinder når du bevidst ser på dem.

Du er god til at manifestere.

Du ser farver, en aura rundt om mennesker.

Du har en god intuition.

Du føler, du har en kontakt til en afdød slægtning.

Du ser eller drømmer noget, der senere sker.

Du er sensitiv.

Kilde: Jette Harthimmer

– Jeg gjorde meget for at lægge låg på det, men du kan ikke lægge låg på dine psykiske evner – herunder også clairvoyance. For du er et spirituelt væsen: du har dine sanser, du kan fornemme ting, og du kan mærke ting, siger hun og fortsætter:

– Men det er ikke specielt hensigtsmæssigt at lukke af for de her ting, for de psykiske evner er din intuition, en guide, du kan bruge til at manøvrere rundt i dit liv. Intuition har altid ret. Men vi lytter ikke altid til den, og det er også okay.

– Vi skal jo lave fejl, så vi kan lære. Så kan vi efterfølgende sige: Min intuition sagde det til mig, jeg vidste jo egentlig, hvad det rigtige var. Så er vi måske i stand til at stoppe op og lytte næste gang, siger hun.

Men kan man lukke ned for sine evner? Ja, det kan man godt. Man kan bede den åndelige verden om at give noget ro, og det vil blive hørt.

– Det kan især være en god idé, hvis man er ung. Mange unge mennesker bliver lidt overvældede af alle de impulser og indtryk, der kommer til dem. Det er ikke altid så hensigtsmæssigt at have de her evner, hvis man har mange følelser og meget kaos inde i sig selv.

– Min erfaring siger mig, at hvis man er rundt på gulvet, kan man være meget mere sensitiv, og så opleves alt sammen meget stærkere. Her kan man godt bede om at få lukket ned. Hvis man gør det, er det vigtigt, man ikke bliver ved med at dyrke det – så skal man holde sig væk fra det spirituelle, siger Jette Harthimmer.

Når der kommer mere ro på i livet, kan man så igen begynde at åbne op for den åndelige verden.

Læs også